Мінімум інгредієнтів, максимум зусиль при вимішування
Інгредієнти
борошно – 1 кг | |
вода – 0.5 мл | |
яйця – 2 шт | |
сіль – за смаком | |
цукор – щіпка |
Кожна , поважаюча себе господиня повинна вміти готувати еластичне і досить м’яке тісто для пельменів або вареників. Проводячи різні експерименти, додаючи окріп або жовтки, або соду , або кефір я , нарешті, знайшла ідеальний рецепт потрібного мені тесту. Мінімум інгредієнтів, максимум зусиль при вимішування – і тісто “Ідеальне готово.”
Покроковий рецепт
Для приготування даного тесту, в першу чергу, потрібно підготувати борошно. У моєму випадку-це пшеничне борошно вищого сорту , дрібного помелу. Обов’язковою процедурою буде просіювання борошна. Це прийде їй пишноти і насичує киснем. Тісто з просіяним борошном більш еластичне і пористе. Отже, 3\4 частини борошна висипаємо в глибоку посуд, просіваючи. На першому етапі додаємо в борошно сіль(якщо любите солоне тісто, то пару щіпок потрібно додати) і цукор (він збалансує смак тесту, але не перестарайтеся, щіпки достатньо). Перемішуємо сухі інгредієнти. Розподіляємо борошно так, щоб всередині неї вийшла воронка.
Другий етап-додавання яєць. У заглиблення вибиваємо два яйця, трохи збиваючи їх у чаші.
Один з важливих інгредієнтів – вода. Її додаємо останньої. Існує багато думок, якої температури повинна бути вода. Хтось додає окріп, заварюючи тісто, деякі додають крижану, стверджуючи, що так тісто не липне до ложці. Я ж користуюся радою моєї улюбленої бабусі, даним мені дуже давно. Вода повинна бути такої температури, щоб можна було утримати палець в ній. Саме таку воду я додаю до борошна та яєць. При цьому, круговими рухами , захоплюючи трохи борошна , поступово замішую заготовку.
У підсумку, у мене виходить дуже м’яке, і ще прилипающее до рук тісто. Прибираю ложку і, додаючи трохи борошна, замішую тісто руками до тих пір, поки воно не перестане липнути. Тісто ще не готове.
В останньому кроці, потрібно вимісити тісто так, щоб борошно більше не знадобилася. Цей процес займає хвилин 15 (особисто у мене.)Коли ви вымешиваете тісто, не варто додавати багато борошна. Вистачить лише злегка посипати поверхню борошном або просто вмочити в неї руки. Це силовий етап, доведеться попрацювати м’язами. Після того, як консистенція тіста придбала потрібні характеристики, накриваємо його щільно харчовою плівкою і даємо постояти не менше години. Все готово!!! Можна приступати до приготування вареників або пельменів. Така заготівля зберігається при температурі від -1 градуса близько 6 міс. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!