Не поспішайте утилізувати молоко, яке скисло. Використовуючи такий продукт, можна замісити чудове тісто для вареників.
Інгредієнти
Яйце куряче – 1 шт. | |
Молоко кисле – 200 мл | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Сода – 1/3 ч. л. | |
Борошно – 3 ст. |
Тісто, замішане для вареників з використанням кислого молока, виходить ніжним, при варінні воно не рветься. Вареники з тіста на кислому молоці сподобаються всім без винятку. Крім кислого молока для замісу тіста потрібно борошно, сире куряче яйце, сода, цукор, сіль. Подробиці – в рецепті.
Покроковий рецепт
Рекомендується молоко заздалегідь дістати з холодильника, щоб до моменту реалізації рецепта воно стало кімнатної температури. А починаємо з того, що розбиваємо в підходящу за обсягом ємність куряче яйце.
До курячому яйцю вливаємо кисле молоко. Інгредієнти, використовуючи вилку або ложку, перемішуємо до однорідного стану.
У суміш з яєць і молока, що у нас вийшла, підсипаємо сіль і цукор у зазначених кількостях. Знову інгредієнти перемішуємо.
Потім потрібно підсипати соду, перемішати.
А тепер можна додати борошно. Просіяти її в суміш будемо невеликими частинами.
Борошно відразу змішуємо з сумішшю.
Продовжуємо заміс тіста вже на столі.
Тісто для вареників, замішане на кислому молоці, готово. Готуйте із задоволенням!