Не дивлячись на те, що Тунець – велика риба із сімейства скумбрієвих, її можна віднести до делікатесів, так як смак у цієї риби благородний.
Інгредієнти
Філе тунця – 0,5 кг | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Болгарський перець – 1 шт. (червоний) | |
Болгарський перець – 1 шт. (зелений) | |
Болгарський перець – 1 шт. (жовтий) | |
Помідори – 150 г | |
Вино біле сухе – 100 мл | |
Цукор – 1 чайна ложка | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – 2-3 столові ложки | |
Приправа – 1 чайна ложка | |
Мелений чорний перець – за бажанням |
М’ясо тунця відрізняється від інших риб найбільшим вмістом білків — 22-26 %. М’ясо тунця містить безліч мікро-і макроелементів, а так само всі амінокислоти, необхідні організму людини. Відомо, що м’ясо молодих альбакоров і голубоперых тунців містить рідкі жири омега-3. Вживання м’яса тунця скорочує ризик серцево-судинних захворювань, він перешкоджає ракових захворювань, покращує роботу очей і роботу мозку, регулює цукор в крові і сприяють зниженню ваги. У 100 грамах свіжого тунця міститься всього близько 100 калорій, немає вуглеводів і мало жирів. Його часто використовують у дієтичному харчуванні.
Французи, до речі, тунця називають «морський телятиною». Тунець широко використовується в європейської та японської кулінарії. Він хороший в гарячому і в холодному вигляді, в салатах, рагу або просто смажену на грилі.
Сьогодні пропоную Вам рецепт тунця з соусом з болгарських перців. Блюдо виходить дуже яскравим, соковитим і ситним.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти..
Всі інгредієнти підготувати. Цибулю і часник почистити, не крупно порізати (у часнику попередньо видалити серцевину). Болгарський перець помити, видалити насіння і плодоніжки, нарізати великою соломкою. Помідори порізати соломкою або кубиками (за бажанням попередньо зняти шкірку, опустивши помідори на 1 хвилину в окріп, а потім у крижану воду).
На рослинному маслі обсмажити цибулю і часник (1-2 хвилини).
Додати перці, смажити під кришкою ще 5 хвилин, іноді помішуючи.
Закинути помідори і лавровий лист. Влити біле вино, додати цукор і сіль. Дати закипіти на сильному вогні, потім вогонь зменшити і все тушкувати на невеликому вогні 15 хвилин під закритою кришкою.
Поки овочі тушатся, нарізати великими шматками тунця. На окремій сковороді розжарити рослинну олію і обсмажити на середньому вогні тунець. Смажити досить 3-4 хвилини, в іншому випадку ви можете просто пересушити.
Обсмажений тунець перекласти в сковороду з соусом з болгарських перців і тушкувати ще 5 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
Риба під соусом з болгарських перців готова. Подавати до столу. Приємного апетиту!