Корисні котлети з курячим і свинячим фаршем прекрасні для дитячого меню, так як не смажаться, а тушкуються на сковороді.
Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт. (~400 г) | |
Свинина – 500 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Орегано – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком та бажанням |
Котлети з фаршу асорті, приготовані на сковороді таким чином, що котлетки виходять не підсмаженими, а тушкованими. А отже, корисними і смачними. Тушковані котлети можна сміливо включити в дитяче меню!
Фарш я використовувала свинячий і курячий. Для ароматності додала трохи сушеного орегано.
Покроковий рецепт
1. М’ясо перемолоти на м’ясорубці у фарш разом з цибулею. Посолити, поперчити, додати орегано.
2 Гарненько перемішати, вибити, тоді м’ясо буде соковитішим.
3. Сформувати котлетки і викласти на сковороду. Готувати на олії на маленькому вогні, накривши кришкою. У такому разі котлети будуть трохи пускати сік, і як би не смажиться, а тушкуватися.
*Можна додати трохи води.
4. Смак котлет виходить не такий як у варені на пару, а більш насичений – схожий на смажені. Але зате такі котлети набагато корисніше, особливо для дітей.