Творожник Баунті

Творожник Баунті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна випічка може бути ще й корисною, коли мова йде про сирних бисквитах.

Інгредієнти

Сир – 250 гр Краще брати пожирніше, але сухої консистенції
Вершкове масло – 150 гр Можна замінити маргарином
Яйця курячі – 3 шт
Цукор – 200 гр
Борошно – 200 гр
Розпушувач – 10 гр Керуватися інструкцією на упаковці
Кокосова стружка – за смаком
Цукрова пудра – для оформлення
Ванілін – 1 пакетик (1,5 гр)

Як приготувати Творожник “Баунті”

Традиційно в випічку з сиру додають родзинки. У нашій родині до родзинок прохолодне ставлення, тому я шукала інші варіанти. Найбільше мені сподобався експеримент з кокосовою стружкою. Чому баунті? Вологий м’якуш сирного бісквіта в поєднанні з ароматом кокоса нагадує по смаку всім відомий шоколадний батончик.

Як і у випадку приготування будь-якого іншого бісквіта, головне – це домогтися потрібної консистенції тесту, щоб випічка піднялася. Цього моменту потрібно буде приділити особливу увагу. А в цілому рецепт дуже простий і підходить для варіанту “гості на порозі”.

Покроковий рецепт

У чашу міксера покласти розтоплене вершкове масло, засипати цукор. На низьких обертах розтерти інгредієнти. Додати ванілін.

Додати сир. Залежно від сиру, може знадобитися більше цукру – потрібно це змінювати в процесі приготування. Повільно змішати міксером.

Потім в цю ж чашу, додати 3 яйця. Краще яйця з холодильника витягнути заздалегідь, щоб дати їм можливість нагрітися до кімнатної температури. Змішати віночком для тесту в однорідну масу, ретельно стежити, щоб не залишилося грудочок.

Просіяти в миску борошно, змішану з розпушувачем. Борошно потрібно всипати саме поступово, даючи можливість повітрю наситити суміш. Останній штрих – додати кокосову стружку. В залежності від того, наскільки сильно ви хочете насолоджуватися ароматом кокоса, варіювати кількість інгредієнта.

Отримане тісто ретельно змішати, використовуючи віночки – потрібно домогтися однорідності і консистенції крему. Заповнити Форму на дві третини, попередньо змастивши вершковим маслом. Розігріти духовку до 170 градусів, випікати близько години в залежності від характеру плити, на останніх хвилинах включити режим охолодження для того, щоб утворилася рум’яна кірочка. Готовність перевіряти класичним способом – зубочисткою. Готовою вважається той бісквіт, який не залишає вологих слідів на дерев’яній паличці.


Дістати готовий творожник, дати йому охолонути, після чого посипати цукровою пудрою. Вологі бісквіти (такі, як цей) гарні ще й тим, що не черствіють на наступний день. Хоча навряд чи щось залишиться після першого ж чаювання:)