У святкове меню для дітлахів можна включити дуже смачний і простий десерт – ванільну помадку з в’яленою вишнями та горіхами.
Інгредієнти
варене згущене молоко – 60 г | |
пудра цукрова – 160 г | |
нежирні вершки – 120 мл | |
в’ялена вишня – 50 г | |
очищений мигдаль або інші горіхи – 50г | |
очищені горіхи кешью – 50 г | |
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком | |
порошковий ванілін – щіпка |
Ванільна помадка, яка готується досить швидко, виходить в міру солодким, а за смаком вона нагадує ніжний щербет.
Покроковий рецепт
Підготувати каструлю середнього розміру, насипати в неї ванілін, а також сіль і цукрову пудру, додати варене згущене молоко і вершки. Ретельно перемішати і кілька хвилин варити суміш на слабкому вогні.
Як тільки солодка суміш почне кипіти, варити її при регулярному помішуванні ще чверть години. Дочекатися того моменту, коли солодка ванільна маса стане дуже густою, насипати в неї в’ялену вишню і горіхи, перемішати, трохи остудити.
Підготувати невелике деко застелити його пергаментом, викласти солодку тягучу масу з в’яленою вишнями та горіхами.
Відправити приготований десерт на одну годину в холодильну камеру.
По закінченні вищевказаного часу нарізати помадку з в’яленою вишнями та горіхами порційними шматками. Перекласти на блюдо і подавати до святкового столу.