Вареники з яблуками і глодом

Вареники з яблуками і глодом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную спробувати приготувати вареники з яблуками і глодом – незвичайне і смачне поєднання

Інгредієнти

Борошно – 2,5 склянки
Кефір – 1 ст.
Яйце – 1 шт.
Сода – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Яблука – 4 шт.
Глід – 250 гр.
Цукор – 2 ст. л.
Кориця – ½ ч. л.
Мускатний горіх – ½ ч. л.

Як приготувати Вареники з яблуками і глодом

Чудовий літній варіант всіма улюблених вареників з сезонними ягодами – яблуками і глодом. А східні спеції, такі як кориця і мускатний горіх зроблять їх смак просто незабутнім!

Покроковий рецепт

1. У кефір всипати соду і дати кефіру заграти.


2. У миску насипати борошно, влити кефір і додасть яйце. Посолити. Все добре вимішати. Накрити тісто рушником і дати постояти 40 хвилин.

3. В цей час готуємо начинку: яблука і глід помити, обсушити. З ягід видалити кісточки. Скласти в миску, додати цукор і спеції. Все перемішати. Якщо з’явиться сік, то злити.

4. Тісто розкачати невеликими джгутами і нарізати на шматки. Кожен шматок розкотити і начинити начинкою.


5. Такі вареники можна зварити не тільки у воді, але і на пару. Вони виходять пишними і ніжними.