Пропоную спробувати приготувати вареники з яблуками і глодом – незвичайне і смачне поєднання
Інгредієнти
Борошно – 2,5 склянки | |
Кефір – 1 ст. | |
Яйце – 1 шт. | |
Сода – 1 ч. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Яблука – 4 шт. | |
Глід – 250 гр. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Кориця – ½ ч. л. | |
Мускатний горіх – ½ ч. л. |
Чудовий літній варіант всіма улюблених вареників з сезонними ягодами – яблуками і глодом. А східні спеції, такі як кориця і мускатний горіх зроблять їх смак просто незабутнім!
Покроковий рецепт
1. У кефір всипати соду і дати кефіру заграти.
2. У миску насипати борошно, влити кефір і додасть яйце. Посолити. Все добре вимішати. Накрити тісто рушником і дати постояти 40 хвилин.
3. В цей час готуємо начинку: яблука і глід помити, обсушити. З ягід видалити кісточки. Скласти в миску, додати цукор і спеції. Все перемішати. Якщо з’явиться сік, то злити.
4. Тісто розкачати невеликими джгутами і нарізати на шматки. Кожен шматок розкотити і начинити начинкою.
5. Такі вареники можна зварити не тільки у воді, але і на пару. Вони виходять пишними і ніжними.