Збір шишок починається в період червня, липня. Вибирати потрібно тільки молоді, зелені і без плям шишки.
Інгредієнти
вода сиропная – 1 літр отримана при варінні шишок | |
цукор-пісок – 1 кг 1:1 (цукор-вода сиропная) |
Зелені соснові шишки…
Ці зелені друзі містять у собі комплекс вітамінів, велика кількість мінеральних речовин. Всі компоненти настільки сильно діють на організм, що потрібно просто знати деяку дозування. Спочатку розберемо факт користі такого варення, наприклад:
-захистить від простудних захворювань;
-таке зварене варення чудово впоратися з болем у горлі, кашлем, та вірусної інфекцією;
суміш має відхаркувальну, протизапальну дію;
-добре знижує температуру тіла.
Що ж відбувається з організмом, при прийомі варення?
Стабільне прийняття суміші зміцнює імунну систему забезпечуючи практично всіма мінеральними добавками. Приводить в норму травну систему, виганяє жовчні застої, чистить нирки і судини. Людина сповненого життєвою енергією, буде міцний і здоровий.
Зелені шишки є хорошими антиоксидантами. Потрапляючи в організм, чудово виводить накопичені важкі метали і нейтралізує їх. Тим самим запобігає старінню і розвиток пухлини злоякісного характеру.
Тепер зупинимося на питанні шкоди такого складу варення
У світі все має дві сторони, гарне і погане, зберігаючи тим самим природний баланс. Суміш не можна приймати наступним людям:
1. Жовчнокам’яна хвороба
2. Знаходження конкрементів у нирках
3. Період лактації та вагітності
4. Вік до трьох років
5. Алергікам
Покроковий рецепт
Починають збирати шишки в другій половині червня і липень. Якщо ви живете в більш південних широтах, соснові шишки можна починати вже збирати до кінця травня.
Як варити варення?
Для цього знадобиться спочатку зварити шишки в простій фільтрованій воді. Процес варіння становить дві години.
Потім залишити на 12 годин відстоятися, щоб шишки віддали всі поживні речовини.
Далі ми готуємо з цього складу сироп. Зливаємо отриману шишковую воду. Додаємо в цю воду таку ж кількість цукру, співвідношення один до одного.
Потім приготований сироп варимо близько 1,5 годин, поки сироп не стане темного кольору.
Після…в сироп викласти шишки сосни і варити ще 20 хвилин.
Вже після всього варіння розкласти в підлогу-літрові банки шишки по 5-8 штучок і залити приготовленим солодким сиропом. Закупорити варення з шишок, зберігати в холодильнику.