Початок вересня радує нас достатком врожаю, і це значить, починається сезон заготовок. Як здорово зібрати всю родину за чашкою чаю з домашнім варенням свого приготування!
Інгредієнти
Груші – 1 кг | |
Цукровий пісок – 1 кг |
Солодкий аромат бурштиновий колір варення буде нагадувати про теплі літні дні. Варити варення зовсім не складно, можливо регулювати солодкість і густоту. Я завжди варю варення в 3-4 етапи, щоб вона стало густішим і наваристее.
Покроковий рецепт
Для того, що зварити варення, потрібно взяти середнього розміру стиглі груші, ретельно вимити і просушити.
Нарізати плоди часточками або кубиками.
Змішати з цукром у пропорції 1:1, періодично перемішувати, для отримання сиропу.
Коли цукор повністю розчиниться, поставити масу на вогонь на 5-10 хвилин, довести до кипіння і вимкнути. І так можна 2-4 рази, щоб спочити густоту.
Готове гаряче варення розлити по стерилізованим банкам, закатати або закрити гвинтовими кришками, прибрати під теплу “шубу” до повного охолодження. Наше ласощі готово!