Варення з груш

Варення з груш – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Початок вересня радує нас достатком врожаю, і це значить, починається сезон заготовок. Як здорово зібрати всю родину за чашкою чаю з домашнім варенням свого приготування!

Інгредієнти

Груші – 1 кг
Цукровий пісок – 1 кг

Як приготувати Варення з груш

Солодкий аромат бурштиновий колір варення буде нагадувати про теплі літні дні. Варити варення зовсім не складно, можливо регулювати солодкість і густоту. Я завжди варю варення в 3-4 етапи, щоб вона стало густішим і наваристее.

Покроковий рецепт

Для того, що зварити варення, потрібно взяти середнього розміру стиглі груші, ретельно вимити і просушити.

Нарізати плоди часточками або кубиками.

Змішати з цукром у пропорції 1:1, періодично перемішувати, для отримання сиропу.

Коли цукор повністю розчиниться, поставити масу на вогонь на 5-10 хвилин, довести до кипіння і вимкнути. І так можна 2-4 рази, щоб спочити густоту.

Готове гаряче варення розлити по стерилізованим банкам, закатати або закрити гвинтовими кришками, прибрати під теплу “шубу” до повного охолодження. Наше ласощі готово!