Вінегрет – улюблене блюдо всіх хазяєчок. Смачний і ситний вінегрет був постійним гостем»будь-яких святкових застіль. І сьогодні це блюдо має своїх шанувальників.
Інгредієнти
Картопля – 3 штуки | |
Морква – 2 штуки | |
Буряк – 1 штука | |
Цибуля – 1 штука | |
Огірок солоний – 2 штуки | |
Масло рослинне – 70 мл | |
Сіль – за смаком |
Пропонуємо вам рецепт приготування класичного вінегрету з використанням солоних огірочків. Для приготування класичного вінегрету нам потрібні такі коренеплоди як картопляні бульби, морква і буряк. Дані інгредієнти для нашого вінегрету слід відварити. Відбираємо хороші, не пошкоджені коренеплоди, промиваємо їх під прохолодною проточною водою, щоб видалити забруднення. Очищати картоплю, моркву і буряк від шкірку не потрібно, варити їх будемо в «мундирі».
Перекладаємо промиті коренеплоди в каструлю, заливаємо водою. Каструлю ставимо на максимальний вогонь. Коли вода в каструлі закипить, трохи зменшуємо вогонь. Воду трохи приправляємо сіллю. Відварюємо коренеплоди до готовності. Першими з каструлі слід витягти картоплю і моркву. Буряк відварити трохи довше. Варені коренеплоди поставити під холодну воду. Цей процес охолодження дозволить очистити варені коренеплоди без проблем.
Відварені інгредієнти повністю остудити. У нашому вінегреті будуть використовуватися ще солоні огірочки. Можна взяти і мариновані. Для заправки майонезу підготуйте рослинне масло.
Покроковий рецепт
Отже, всі необхідні інгредієнти для приготування вінегрету у нас готові, можна приступати до подрібнення. Порядок нарізки продуктів особливої ролі не грає, можна починати з будь-якого. Відварну картоплю очистити. Нарізати бульби у формі дрібних кубиків. Можна для швидкості процесу та зручності використовувати спеціальне пристосування. Картопляну нарізку викласти в миску.
Аналогічним чином подрібнити очищену морквину. Перекласти морквяні кубики до картопляним.
Також нарізати буряк, а ось ріпчасту цибулю порізати шматочками.
Нарізаємо кубиками солоний огірочок.
Основні інгредієнти знаходяться в мисці. Заправляємо їх рослинною олією.
Інгредієнти вінегрету перемішуємо. Пробуємо на смак, за необхідності приправляємо сіллю. Представлений рецепт є базовим і його можна змінювати та доповнювати. Так, наприклад, замість солоних огірочків можна використовувати мариновані або квашену капусту. Вінегрет з капустою зовсім не поступається за смаком страви з солоними огірочками. Спробуйте приготувати такий вінегрет і ви.
Класичний вінегрет з солоним огірочком готовий! Приємного вам апетиту!