Вишневий пиріг на сметані

Вишневий пиріг на сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг виходить дуже смачний і ароматний.

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищого сорту – 7 столових ложок
Вишня свіжа – 0,5 кг.
Сметана – 1 стакан
Сода – 1/2 чайної ложки
Оцет – 1 чайна ложка
Яйце – 1 шт.
Цукор – 1 склянка
Масло вершкове – 100 гр.
Сіль – 1 щіпка

Як приготувати Вишневий пиріг на сметані

Дуже простий і швидкий у приготуванні пиріг. Продукти знайдуться практично в будь-якому холодильнику.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування вишневого пирога.


Яйце збити з цукром.

Додати соду гашену оцтом і перемішати.

Додати сметану, все перемішати.

Додати борошно і вершкове масло. Масло добре розім’яти руками.

З вишні видалити кісточки.

Викласти половину тіста в змащену вершковим маслом форму для випікання.

Потім викласти вишні.

Зверху вишні покрити рештою тестом. Поставити пиріг в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.


Пиріг готовий. Чудово смакує до чаю або кави. Приємного апетиту!