Пиріг виходить дуже смачний і ароматний.
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищого сорту – 7 столових ложок | |
Вишня свіжа – 0,5 кг. | |
Сметана – 1 стакан | |
Сода – 1/2 чайної ложки | |
Оцет – 1 чайна ложка | |
Яйце – 1 шт. | |
Цукор – 1 склянка | |
Масло вершкове – 100 гр. | |
Сіль – 1 щіпка |
Дуже простий і швидкий у приготуванні пиріг. Продукти знайдуться практично в будь-якому холодильнику.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування вишневого пирога.
Яйце збити з цукром.
Додати соду гашену оцтом і перемішати.
Додати сметану, все перемішати.
Додати борошно і вершкове масло. Масло добре розім’яти руками.
З вишні видалити кісточки.
Викласти половину тіста в змащену вершковим маслом форму для випікання.
Потім викласти вишні.
Зверху вишні покрити рештою тестом. Поставити пиріг в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.
Пиріг готовий. Чудово смакує до чаю або кави. Приємного апетиту!