Вітамінний салат з пекінської капусти і авокадо

Вітамінний салат з пекінської капусти і авокадо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вітамінний салат з пекінської капусти і авокадо, а якщо зверху присипати смаженим кунжутом і побризкати лимонним соском – ммм…. пальчики оближеш!

Інгредієнти

Пекінська капуста – 1 середня
Рослинна/оливкова олія – для заправки за бажанням
Авокадо – 1 шт.
Морква – 1 велика
Цибуля – 2 середніх
Сіль – за смаком
Кунжут – 30 грам
Зелень – 0,5 пучка у мене заморожений рубаний кріп
Лимонний сік – за бажанням

Як приготувати Вітамінний салат з пекінської капусти і авокадо

У зимовий період, коли організм відчуває гостру нестачу вітамінів, доводиться винаходити нові рецепти, щоб страви були поживними, калорійно збалансованими і в теж час легкими. Вітамінний салат з пекінської капусти і авокадо – один з улюблених нашою родиною рецептів, адже, він смачнючий, його можна на вечерю і навіть на ніч, що я успішно і займаюся)

Покроковий рецепт







Моєму пекінську капусту шаткуємо, присаливаем і віджимаємо її, щоб пустила сік.
На обробній дошці нарізаємо кільцями цибулю, опускаємо в воду на 15 хвилин, щоб пішла гіркота.
Поки цибуля у воді, на тертці для корейської моркви натираємо моркву і додаємо до капусти, туди ж додаємо цибулю.





Очищаємо авокадо, нарізаємо слайсами і додаємо до овочів.
Окремо на сковороді смажимо кунжут 1 хвилинку і додаємо в ємність, перемішуємо і солимо за смаком.


Нарізаємо скибочками хлібець і смажимо на розпеченій сковороді без масла 1-2 хвилинку.
Викладаємо на тарілку салат, грінки і прикрашаємо лимоном.
Такий салат можна як самостійну страву або як додаток до основного.
Я тріскаю його навіть перед сном, адже, це шалено смачно і не впливає на фігуру!
Смачного обіду!