У воду додаємо цукор, сіль, дріжджі, масло і половину борошна. Перемішуємо, формуємо тісто, залишаємо на годину. Потім додаємо борошно, обминаємо і ставимо випікатися 50 хвилин.
Інгредієнти
борошно – 500 гр. | |
цукор – 1 ст. л. | |
сіль – 1 ст. л. | |
дріжджі – 10 гр. | |
вода – 300 гр. | |
масло – 3 ст. л. | |
вівсянка – 80 гр. |
Домашній хліб – це смачно і просто! Варіантів приготування хліба маса, від житнього на заквасці, так і простого, пшеничного на дріжджах. Я пропоную рецепт дріжджового домашнього хліба на вівсяній крупі. Такий хліб виходить м’яким і з хрусткою скоринкою, а з його приготуванням впорається навіть новачок!
Необхідні інгредієнти:
– 300 мл теплої води;
– по 1 ст. л. солі і цукру;
– 3 ст. л. рослинного масла;
– 10 гр. сухих дріжджів;
– близько 500 гр. борошна;
– 80 гр. вівсянки;
Покроковий рецепт
У миску наливаємо води, додаємо цукор.
Додаємо сіль, перемішуємо, потім кладемо дріжджі, розмішуємо до розчинення.
Додаємо масло.
Насипаємо вівсянку.
Половину борошна просіваємо, перемішуємо, формуємо негусте тісто.
Залишаємо на годину-півтора, поки не підніметься.
Потім обминаємо тісто, додаємо борошно і гарненько вимішуємо. Викладаємо у форму, змащену маслом або застелену пергаментом. Залишаємо на півгодини.
Ставимо форму в духовку, виставляємо температуру 180 градусів. Печемо хліб хвилин 50. Готовність визначаємо сірником або зубочисткою.
Потім дістаємо наш хліб з духовки, подаємо до основної страви.
Смачний вівсяний хліб виходить ароматним і дуже корисним. Спробуйте приготувати і порадувати своїх рідних.
Приємного апетиту!