Вівсяний хліб

Вівсяний хліб – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У воду додаємо цукор, сіль, дріжджі, масло і половину борошна. Перемішуємо, формуємо тісто, залишаємо на годину. Потім додаємо борошно, обминаємо і ставимо випікатися 50 хвилин.

Інгредієнти

борошно – 500 гр.
цукор – 1 ст. л.
сіль – 1 ст. л.
дріжджі – 10 гр.
вода – 300 гр.
масло – 3 ст. л.
вівсянка – 80 гр.

Як приготувати Вівсяний хліб

Домашній хліб – це смачно і просто! Варіантів приготування хліба маса, від житнього на заквасці, так і простого, пшеничного на дріжджах. Я пропоную рецепт дріжджового домашнього хліба на вівсяній крупі. Такий хліб виходить м’яким і з хрусткою скоринкою, а з його приготуванням впорається навіть новачок!

Необхідні інгредієнти:
– 300 мл теплої води;
– по 1 ст. л. солі і цукру;
– 3 ст. л. рослинного масла;
– 10 гр. сухих дріжджів;
– близько 500 гр. борошна;
– 80 гр. вівсянки;

Покроковий рецепт

У миску наливаємо води, додаємо цукор.

Додаємо сіль, перемішуємо, потім кладемо дріжджі, розмішуємо до розчинення.

Додаємо масло.

Насипаємо вівсянку.

Половину борошна просіваємо, перемішуємо, формуємо негусте тісто.

Залишаємо на годину-півтора, поки не підніметься.

Потім обминаємо тісто, додаємо борошно і гарненько вимішуємо. Викладаємо у форму, змащену маслом або застелену пергаментом. Залишаємо на півгодини.

Ставимо форму в духовку, виставляємо температуру 180 градусів. Печемо хліб хвилин 50. Готовність визначаємо сірником або зубочисткою.



Потім дістаємо наш хліб з духовки, подаємо до основної страви.
Смачний вівсяний хліб виходить ароматним і дуже корисним. Спробуйте приготувати і порадувати своїх рідних.
Приємного апетиту!