Для приготування знадобитися одне велике яблуко або два невеликих. Плоди подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
Частіше блендера з’єднуємо 2-3 ложки цукру, склянку молока і одне куряче яйце. Добре перемішуємо. Звичайно можна обійтися без блендера і змішати все частіше з допомогою лопатки, але в цьому випадку знадобитися більше часу.
В гущавину додаємо яблука і 4-5 столових ложок борошна, змішаної з половиною чайної ложки розпушувача. Борошно краще додавати порційно, так як вона може знадобитися не вся. У результаті повинно вийти густе тісто.
За допомогою столової ложки на сковороду з невеликою кількістю розігрітого масла формуємо невеликі оладки. Їх потрібно обсмажити до апетитної скоринки з двох сторін. Завдяки невеликому розміру , на відміну від млинців, їх зручно перевертати при обсмажуванні.
Їх можна подавати як в гарячому , так і холодному вигляді, зі сметаною або джемом.