Ягідний мармелад

Ягідний мармелад – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Залити ягоди 250 мл води і варити після закипання протягом 10 хвилин.


Додати 2 чайні ложки агар-агару або желатину, добре перемішати і варити ще 2 хвилини.

Через 2 хвилини прибрати з вогню і перелити в ємність, у якій наш мармелад буде застигати.
Мармелад можна робити як з ягодами, так і без. Я люблю мармелад з ягодами. Якщо хочете мармелад без ягід, просто процідіть зварену рідина через сито.
Залишаємо наш мармелад остигати при кімнатній температурі. Після того, як мармелад охолов, і прибираємо його в холодильник до повного застигання. Агар-агар застигає дуже швидко, тому приблизно через 10-15 хвилин мармелад вже можна діставати з холодильника.

Ріжемо мармелад на шматочки і їмо з задоволенням натуральний, приготований в домашніх умовах продукт.