Інгредієнти
Спаржа – | |
Гумка – | |
Сіль – | |
Вода – |
Спаржу вживають у вигляді супів, гарнірів і навіть в десертах. Але не менш смачна спаржа в природному вигляді, злегка обсмажена на оливковій або вершковому маслі з пікантним соусом.
Покроковий рецепт
Пучок спаржі необхідно розібрати по стебелькам і гарненько промити. Свіжа молода спаржа практично не потребує обробки. Необхідно зрізати нижні кінці (якщо вони загрубілі). У більш дорослому спаржі верхній волокнистий шар акуратно знімається овочерізкою (картоплечисткою). І так само як у молодої, відрізаються нижні загрубілі кінці.
Далі очищена спаржа зав’язується в пучок (7-10 стебел) ниткою або, якщо надалі ви будете подавати на стіл в пучку, перо цибулі-порею. І варитися в каструлі з високими стінками у вертикальному положенні.
Нижні кінці спаржі опускаються в підсолену воду на 3/4 всієї довжини, і варяться, а верхні кінці готуються на пару (щоб не розм’якли). Готується спаржа 5-10 хвилин в залежності від сорту і товщини стебел (але головне не переварити). Після варіння опускається в крижану воду. Таким чином, вона зберігає колір і вітаміни, і приголомшливо смачна.
Нижні кінці спаржі опускаються в підсолену воду на 3/4 всієї довжини, і варяться, а верхні кінці готуються на пару (щоб не розм’якли). Готується спаржа 5-10 хвилин в залежності від сорту і товщини стебел (але головне не переварити). Після варіння опускається в крижану воду. Таким чином, вона зберігає колір і вітаміни, і приголомшливо смачна.