Як спекти осетинський пиріг з капустою і сиром?

Як спекти осетинський пиріг з капустою і сиром? – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Стаття про те, як спекти осетинський пиріг з капустою і сиром

Інгредієнти

Для тіста:
борошна – 4 склянки
тепла вода – на свій розсуд
сухих дріжджів – 1 ч. ложка
молока – склянка
рослинної олії – 5 ст. ложок
Для начинки:
капусти білоголової – невеликий качан
осетинський сир, козьий або сулугуні – за бажанням, за смаком осетинського, козячого або сулугуні

Як приготувати Як спекти осетинський пиріг з капустою і сиром?

Якщо ви вмієте пекти пироги (а ви, напевно, вмієте, і добре), то до приготування осетинського приступайте без побоювання!

Інгредієнти для пирога напевно знайдуться у кожної господині: 4 склянки борошна, тепла вода, 1 ч. ложка сухих дріжджів, склянку молока і 5 ст. ложок рослинного масла – для тесту; невеликий качан капусти – для начинки. Добре доповнює капустяну начинку сир, так що можна купити близько 0,6 кг осетинського, козячого або сулугуні.

Покроковий рецепт

Тісто в осетинській пирозі має бути тонким. Досвідчена господиня впорається з замісом без праці: розводимо дріжджі з цукром в теплій воді, додаємо жменю борошна і чекаємо, поки дріжджі розійдуться, доливаємо ще води.

У просіяне гіркою борошно вливаємо приготовану дріжджову суміш і молоко. Вимішуємо тісто, змастити руки олією, якщо воно недостатньо м’яке – доливаємо ще води.

Начинка в осетинських пирогах завжди рясна. Для приготування капустяної начинки потрібно протушкувати дрібно нашатковану капусту до розм’якшення, додавши в середині процесу трохи води. Якщо ви вирішили додати сир, то подрібніть його вручну або натріть на тертці. З’єднайте сир з капустою, додайте за смаком сіль.

В Осетії пироги прийнято подавати по три штуки на блюді, викладаючи, як млинці. Сформуйте три плоских пирога і зробіть надрізи зверху або дірочку. Випікайте в духовці на нижньому рівні близько 10 хвилин при температурі 220 градусів. Потім переставте на верхній рівень і випікайте до появи рум’яної скоринки.

Готові пироги щедро здобріть маслом і подавайте на стіл. Тепер у вашому арсеналі з’явився один із прийомів легендарного кавказької гостинності! Приготуйтеся приймати похвали і схвальні відгуки від рідних і друзів. І приємного апетиту!