Для того, щоб печінка була м’якою і без гіркоти, її потрібно вимочити в молоці протягом години.
Інгредієнти
Яловича печінка – 300 гр. | |
Молоко – 150 мл | |
Цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Вода – 150 мл | |
Томатна паста – 2 ст. л | |
Сметана 20 % – 2 ст. л | |
Сіль, перець – за смаком |
Просте блюдо для вечері, яка легко і швидко можна приготувати.
Покроковий рецепт
Печінка яловичини попередньо вимочити в молоці протягом 1 – 1,5 годин.
Відокремити від печінки плівки і порізати на скибочки
Цибулю порізати півкільцями, а моркву натерти на тертці.Обсмажити цибулю і моркву на сковороді до золотистого кольору. Додати до інгредієнтів печінка, обсмажувати протягом 5 хвилин.Залити печінку водою, додати томатну пасту, сіль і перець і тушкувати протягом 20-25 хвилин.
За 5 хвилин до готовності внести в блюдо сметану. Подавати можна з будь-яким гарніром, за бажанням. Відмінно поєднується з кашею з гречаної крупи.