Яловича печінка, тушкована в сметані

Яловича печінка, тушкована в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для того, щоб печінка була м’якою і без гіркоти, її потрібно вимочити в молоці протягом години.

Інгредієнти

Яловича печінка – 300 гр.
Молоко – 150 мл
Цибуля – 1 головка
Морква – 1 шт.
Вода – 150 мл
Томатна паста – 2 ст. л
Сметана 20 % – 2 ст. л
Сіль, перець – за смаком

Як приготувати Яловича печінка, тушкована в сметані

Просте блюдо для вечері, яка легко і швидко можна приготувати.

Покроковий рецепт

Печінка яловичини попередньо вимочити в молоці протягом 1 – 1,5 годин.

Відокремити від печінки плівки і порізати на скибочки

Цибулю порізати півкільцями, а моркву натерти на тертці.Обсмажити цибулю і моркву на сковороді до золотистого кольору. Додати до інгредієнтів печінка, обсмажувати протягом 5 хвилин.Залити печінку водою, додати томатну пасту, сіль і перець і тушкувати протягом 20-25 хвилин.

За 5 хвилин до готовності внести в блюдо сметану. Подавати можна з будь-яким гарніром, за бажанням. Відмінно поєднується з кашею з гречаної крупи.