Яловичу печінку потрібно вміти готувати, тоді вона виходить дуже смачною. З кальвадосом смак печінка виходить досить “цікаву” і ніжною.
Інгредієнти
печінка яловича – 400 г | |
дрібні цибулинки – 2 шт. | |
кисле яблуко – 2 шт. | |
масло рослинне – 1-2 ст. л. | |
сіль, перець – за смаком | |
кальвадос – дві чарки |
Приготувати яловичу печінку не так -то й складно! Обсмажити і згасити з цибулею, яблучками і фламбировать для більшого аромату і смаку.
*Кальвадос – це яблучна горілка.
Покроковий рецепт
1. Печінку ретельно промивають і замочують у молоці на кілька годин, щоб гіркота пішла. Потім видаляють наявні пленочки і ріжуть великими шматками.
2. Цибулинки очищають і промивають, ріжуть кільцями.
3. Печінка витягують з молока, солять і обсмажують на розжареній олії на сковороді з обох сторін. Смажити не слід довго, лише для рум’яності, так як вона може стати жорсткою.
4. До печінки закидають цибульні кільця і смажать 1-2 хвилини.
5. У яблук вирізати серединку, нарізають кільцями і закидають до цибулі. Знову ж смажать хвилини 2.
6. Далі починається найцікавіше – вміст сковорідки поливають теплим кальвадосом і підпалюють, потім накривають кришкою і готувати на слабкому вогні 8-10 хвилин.
7. Перед подаванням страву перчать за смаком. Як гарнір можна відварити овочі або приготувати розсипчастий рис.