Яловичина, тушкована з баклажанами, болгарським перцем і томатами – надзвичайно м’яке м’ясо і ніжні овочі.
Інгредієнти
свіжа зелень селери – 40 г | |
вирізка яловича – 400 г | |
питна гаряча вода – 450 мл | |
арахісове масло ароматне – 130 мл | |
очищені часточки часникові великі – шість штук | |
баклажани середнього розміру – чотири штуки | |
стручок свіжого пекучого перцю – одна штука | |
білий салатний цибулю невеликий – одна штука | |
червоний і жовтий перець солодкий – два | |
великі соковиті помідори – три штуки | |
гімалайська сіль харчова – за смаком |
Тим, хто любить ситні м’ясні страви, рекомендується звернути увагу на рецепт баклажанів з гострим і болгарським перцем і яловичиною.
Покроковий рецепт
Процес приготування:
Видалити у яловичої вирізки всі прожилки та плівку, потім промити м’ясо і нарізати його невеликими брусками/кубиками, поставити на середній вогонь об’ємну сковорідку, влити в неї арахісове масло.
Викласти в сковороду нарізану яловичину, обсмажують до рум’яного кольору, дрібно нарізати очищену цибулю, додати до м’яса, перемішати і продовжити процес смаження.
Промити інші овочі, далі тонкими скибочками нарізати баклажани і помідори, солодкий перець дрібно нашаткувати, перекласти ці компоненти в сковорідку. Порубати пекучий перець, пересипати його до інших овочів, перемішати і продовжити процес смаження ще п’ять хвилин, потім влити гарячу воду.
Гасити овочі з яловичиною п’ятнадцять хвилин, насипати за смаком сіль, додати рубану зелень селери, а також тертий часник, перемішати.
Прогрівати яловичину з баклажанами ще п’ять хвилин на слабкому вогні, потім подавати приготоване м’ясне блюдо в гарячому вигляді з овочевим салатом.