Цінителі вишуканої кухні, впевнено погодяться, що навіть відмінно приготоване блюдо чудово подавати з ароматним соусом! Головне правильно підібрати соус до потрібного страви.
Інгредієнти
Цибулю-шалот – 2 ст. ложки | |
Гілочка естрагону – 3 ст. ложки він же острогін – гілочка | |
Винний оцет – 3 ст. ложки | |
Біле сухе вино – 3 ст. ложки | |
Яєчний жовток – 2 штуки | |
Тепла вода – 1 ст. ложка | |
Вершкове масло – 100 грам | |
Вершкове масло – 1 ст. ложка для смаження | |
Сіль і чорний перець – за смаком |
Цінителі вишуканої кухні, впевнено погодяться, що навіть відмінно приготоване блюдо чудово подавати з ароматним соусом! Головне правильно підібрати соус до потрібного страви.
Секрет у тому, щоб вдало поєднувати інгредієнти з різними смаками, таких самих різних соусів – кислий, солодкий, солоний або гіркий, і перетворити їх в одну неповторну композицію.
Покроковий рецепт
Покладіть вершкове масло в спеціальну чашу і поставте її на водяну баню.
Одну столову ложку вершкового масла розтопіть на сковороді і підсмажте дрібненько нарізану цибулю-шалот. Необхідно стежити, щоб цибуля не підгорів, періодично все помішуючи. Потім додайте (так само порізаний) естрагон (тархун), оцет, теплу воду, вино. Рідина повинна википіти, приблизно наполовину. Зніміть зелень з вогню і остудіть.
Наступний етап…
Для приготування соусу використовують тільки курячі жовтки, тому, відокремте яєчні жовтки від білків. Закиньте жовтки в глибоку чашу і збийте їх разом з сіллю і перцем. Додайте обсмажену раніше суміш.
Потім додайте в приготовлену яєчно-трав’яну суміш вершкове розтоплене масло.
Далі, постійно помішуючи, доведіть соус до загусання. Соус краще спробувати і, при необхідності додати за смаком сіль і/або перець.
Яєчно-масляний соус «Беарнез» ідеально підходить до страв, приготованих на грилі, до будь-якого м’яса або риби. Приємного апетиту!