Яєчно-масляний соус «Беарнез»

Яєчно-масляний соус «Беарнез» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цінителі вишуканої кухні, впевнено погодяться, що навіть відмінно приготоване блюдо чудово подавати з ароматним соусом! Головне правильно підібрати соус до потрібного страви.

Інгредієнти

Цибулю-шалот – 2 ст. ложки
Гілочка естрагону – 3 ст. ложки він же острогін – гілочка
Винний оцет – 3 ст. ложки
Біле сухе вино – 3 ст. ложки
Яєчний жовток – 2 штуки
Тепла вода – 1 ст. ложка
Вершкове масло – 100 грам
Вершкове масло – 1 ст. ложка для смаження
Сіль і чорний перець – за смаком

Як приготувати Яєчно-масляний соус «Беарнез»

Цінителі вишуканої кухні, впевнено погодяться, що навіть відмінно приготоване блюдо чудово подавати з ароматним соусом! Головне правильно підібрати соус до потрібного страви.

Секрет у тому, щоб вдало поєднувати інгредієнти з різними смаками, таких самих різних соусів – кислий, солодкий, солоний або гіркий, і перетворити їх в одну неповторну композицію.

Покроковий рецепт

Покладіть вершкове масло в спеціальну чашу і поставте її на водяну баню.

Одну столову ложку вершкового масла розтопіть на сковороді і підсмажте дрібненько нарізану цибулю-шалот. Необхідно стежити, щоб цибуля не підгорів, періодично все помішуючи. Потім додайте (так само порізаний) естрагон (тархун), оцет, теплу воду, вино. Рідина повинна википіти, приблизно наполовину. Зніміть зелень з вогню і остудіть.

Наступний етап…
Для приготування соусу використовують тільки курячі жовтки, тому, відокремте яєчні жовтки від білків. Закиньте жовтки в глибоку чашу і збийте їх разом з сіллю і перцем. Додайте обсмажену раніше суміш.

Потім додайте в приготовлену яєчно-трав’яну суміш вершкове розтоплене масло.

Далі, постійно помішуючи, доведіть соус до загусання. Соус краще спробувати і, при необхідності додати за смаком сіль і/або перець.

Яєчно-масляний соус «Беарнез» ідеально підходить до страв, приготованих на грилі, до будь-якого м’яса або риби. Приємного апетиту!