Закусочні сирні палички з маком та кунжутом можна приготувати самостійно, дотримуючись рецептом…
Інгредієнти
листкове бездріжджове тісто – одна упаковка | |
кунжутне насіння білі – одна невелика жменя | |
сире куряче яйце, заздалегідь збите – одна штука | |
мелений перець кайенский – половина ч. ложки | |
кулінарний мак – за смаком | |
велика морська сіль – за смаком | |
тертий пармезан – третину склянки |
Можна приготувати самостійно листкове тісто для такої випічки, але процес його приготування займе досить багато часу. Зараз у відділах магазинів, де знаходиться заморожена продукція, можна знайти високоякісне листкове тісто, яке коштує досить дешево. Закусочні палички з готового листкового тіста вийдуть такими ніжними, повітряними і смачними, що вони сподобаються навіть дітлахам. Правда, в випічку для дітей краще не класти кайенский перець.
Покроковий рецепт
Два однакових дека з низькими бортиками застелити пергаментним папером, потім до двохсот градусів прогріти духовку.
Після цього присипати поверхню столу пшеничним борошном. Викласти на стіл злегка розморожене тісто, розгорнути його і присипати трохи борошном, розкачати зовсім небагато, рівномірно змастити збитим курячим яйцем.
Розрізати листкове тісто на широкі поперечні смуги, присипати з усіх боків частина заготовок сумішшю з кулінарного маку, солі і пармезану.
Іншу частину смужок можна обваляти в суміші з кунжутного насіння і кайенского перцю, далі кожну заготовку в посипання акуратно скрутити і перекласти на деко.
Як тільки смужками в посипання будуть заповнені обидва дека, прибрати заготовки приблизно на п’ятнадцять хвилин в холодильну камеру.
По закінченні, вищевказаного часу запікати смужки з пармезаном і кунжутним насінням приблизно п’ятнадцять хвилин в гарячій духовці.