Запечені яйця з «домашньою ковбасою» і пшоняною кашею

Запечені яйця з «домашньою ковбасою» і пшоняною кашею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Останнім часом у мене дуже напружені дні і щоб уникнути стресу, я вирішила відволіктися і ось що приготувати.

Інгредієнти

М’ясний склад:
Свинина – 200 г пісної свинини (шматочки)
Бекон – 4 смужки (копченого)
Шавлія – 1/2 ч. л.
Чебрець – 1/2 ч. л.
Паприка – 1/2 ч. л.
Розмарин – 1/4 ч. л.
Кайєнський перець – 1/8 ч. л.
Червоний перець – 1/4 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Мелений чорний перець – 1/4 ч. л.

Як приготувати Запечені яйця з «домашньою ковбасою» і пшоняною кашею

Я люблю печені яйця, пшоно і ковбасу. Щоб не використовувати магазинну ковбасу я вирішила зробити свою, домашню ковбаску». Всі присипати, звичайно, сиром…І це виходить чарівно смачно! Якщо ви не встигли з’їсти страву ввечері, воно прекрасно зберігається в холодильнику. Просто розігрійте на наступний день і насолоджуйтеся!
Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.

Покроковий рецепт

Нагріти духовку до 170 С.
У чашу блендера закинути шматочки бекону, перемолоти.

Додати всі інші інгредієнти м’ясного складу, перемолоти.

На середньому вогні на сковороді обсмажте м’ясний фарш, розбивши його на шматки-ковбаски (розміром з горіх). Смажте до коричневого кольору, близько 15 хвилин.

М’ясні «ковбаски» перекладіть на паперовий рушник.

Крупу перекласти в сковороду з високими стінками (або каструлю). Залити курячим бульйоном, додати води, вершки, сіль, перець, на середньому вогні довести до кипіння. Потім зменшити вогонь, варити близько 5-ти хвилин періодично помішуючи, щоб не пригоріло (до загусання каші).

Додати вершковий сир, варити ще 2 хвилини, поки сир не розтане. Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло.

У формочки для запікання розкласти м’ясні «ковбаски», по 3 столових ложки тертого сиру Чеддер і Грюйер (трохи сиру повинно залишитися).

Викласти пшоняну кашу, рівномірно розподіливши її по сиру. Заливаємо сирим яйцем і присипати навколо жовтка тертим сиром. Посолити, поперчити (за бажанням).

Випікати близько 15 хвилин або до того, як білок запечеться, а жовток залишиться ще рідким. (Якщо ви хочете, щоб жовток затвердів, збільште час приготування на 5 хвилин).

Подавати в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!