Желе з фруктами

Желе з фруктами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку приготуємо компот. Наливаємо дві склянки води, кидаємо туди фрукти, доводимо до кипіння і відставляємо. Фруктів зараз і так дуже багато в будь-якому супермаркеті, а до свят асортимент зростає ще більше. Нам знадобиться один, максимум два види фруктів.

При більшій кількості не чути, з якогось конкретного плода складається желе, що знизить ефект. Краще вибирати ароматні ягоди, наприклад полуниця, суниця, малина, смородина. Загалом, що більше сподобається вашим дітям. Якщо використовувати замість компоту соки, то їх краще приготувати самим із свіжих фруктів: яблук, апельсинів, винограду. Лимонний сік потрібно розбавляти іншим соком один до одного або додавати кип’ячену воду в тій же пропорції. Цукор додавати за смаком.

Зваривши солодкий компот, сиплемо в нього дві повні столові ложки желатину, постійно помішуючи. Заважаємо, поки вест желатин не розчиниться. Даємо трохи охолонути. З соками справа йде трохи інакше, доведеться підігрів їх до 60 градусів перемішувати трохи довше. Поки майбутнє желе остигає, беремо форму і нарізаємо в неї фрукти або ягоди. З бананів, ківі, полуниці можна вирізати різні фігурки, що дуже прикрасить блюдо.

Краще взяти металеву форму, якщо ви хочете вийняти желе з неї.
Але можна подавати і в звичайній тарілці або кришталі. Приготувавши форму, туди проціджуємо компот і кидаємо нарізані шматочки свіжих, не заморожених раніше фруктів, дозволивши їм потонути на різну глибину або прийняти химерні положення. За тим ставимо в холодильник на 2-3 години.

Щоб желе добре відстало від форми, налити у велику ємність окропу і надовго занурити низ форми в гарячу воду. Не допускаючи переливання через край.
До того як подавати, краще тримати в холодильнику.