Бефстроганов з яловичини в сметанно-томатний підливі

Раніше бефстроганов був дуже поширений через систему громадського харчування. І завжди хочеться згадати рецепти з дитинства. Виходить дуже смачне м’ясо з підливою.

Інгредієнти

Яловичина (м’якоть) — 600 гр
Цибуля ріпчаста — 1 головка
Вода або бульйон — 1,5 склянки
Борошно — 1 ст. ложка
Масло вершкове — 50 гр
Масло рослинне — 2-3 ст. ложки
Сметана — 1 стакан
Томатна паста — 1 ст. ложка
Перець чорний мелений — за смаком та бажанням
Сіль — 0,75 ч. ложки

Як приготувати Бефстроганов з яловичини в сметанно-томатний підливі

Раніше бефстроганов був дуже поширений через систему громадського харчування. І завжди хочеться згадати рецепти з дитинства. Однак, частенько, у домогосподарок м’ясо бестроганов виходить жорстким. Хоча, по-суті, бефстроганов з яловичини не так складно готувати, як здається. Обсмажується м’ясо і потім гаситься в підливі. Виходить дуже смачне м’ясо з підливою.

Приготувавши яловичину по цьому рецепту, ви отримаєте м’яке м’ясо по-строгановськи в сметанно-томатний підливі.

Покроковий рецепт

М’ясо яловичини гарненько промити, порізати довгими шматочками товщиною близько 1×1 див. Обсмажити м’ясо на розпеченій, з рослинною олією сковороді. Долити води і тушкувати.

Головку цибулі почистити, помити і дрібно нарізати. Після того як вода випарується, закинути порізану цибулю. Смажити м’ясо і цибулю на середньому вогні до золотистого кольору цибулі (близько 10 хвилин).

Взяти іншу сковороду. Борошно обсмажити на вершковому маслі, весь час помішуючи, на середньому вогні, близько 5-ти хвилин.

Потім, борошно розвести бульйоном або водою. Прокип’ятити, додати гірчицю, перемішати.

Якщо у вас вийшли грудочки, суміш краще процідити. Додати в отриманий соус сметану, томат пасту і перемішати.

Викласти смажене м’ясо з цибулею в соус і поставити бефстроганов з яловичини на слабкий вогонь. Тушкувати на слабкому вогні. Через 10 хвилин бефстроганов з яловичини з гірчицею буде готовий.

Дивіться також:  Свинячі стейки з соусом чімічуррі

Готову яловичину по-строгановськи можна подавати до столу з картопляним пюре, рисом або іншим гарніром.
Приємного апетиту!