Дієтичний люля-кебаб

Соковиті і дієтичне люля-кебаб — для тих, хто стежить за фігурою!

Інгредієнти

Куряче філе — 1 шт.
Зелена цибуля — 20 гр.
Вершкове масло — 30 гр.
Сіль — 1/2 ч. л.
Кумин — 1/4 ч. л.
Чебрець — 5 шт.
Чорний мелений перець — 5 р

Як приготувати Дієтичний люля-кебаб

Ніжні, ароматні і дуже смачні – люля-кебаб. Це блюдо дуже просте в приготуванні, легке і підходить абсолютно до будь-якого гарніру. Краще всього готувати люля-кебаб на грилі або гриллевой сковорідці, попередньо нанизавши на шпажку. Якщо такого пристрою немає – просто приготуйте в духовці. Для люля-кебаб традиційно використовують баранину, але це м’ясо все ж дуже жирне. У мене дієтичний варіант люля-кебаб – з курки. Таке блюдо виходить соковитим, легким і дуже ароматним. Запорука гарного кебаба – спеції і соковитість.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для люля-кебабу. Куряче філе добре вимити, зачистити від плівок. Цибулю почистити, підготувати спеції — кумін, чорний перець чебрець.

Готове філе нарізати на великі шматочки і помістити в м’ясорубку або блендер. Для соковитості можна додати вершкове масло. Приготувати фарш крупного помелу.

Нашаткувати зелену цибулю і додати до збитого філе. Замість цибулі можна додати петрушку або кинзу.

Посолити, поперчити фарш. Додати спеції.

запікати близько 20 хвилин

Мокрими руками сформувати маленькі кебабчики. Можна помістити люля-кебаб на шпажки, які попередньо потрібно замочити у воді на 1 годину.

Відправити люля-кебаб на гриль або гриллевую сковорідку. Якщо сковороди немає — в духовку, помістивши в жароустойчивую форму. Запікати страву близько 20 хвилин при 200 градусах.

Готовий люля-кебаб подавати з ароматним соусом ткемалі або тартаром. Відмінно поєднується страва з рисом, так і картоплею. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Свинина в тесті з овочами у фользі