Дуже просте блюдо,ситне і смачне .

Інгредієнти
| Капуста – 1/2 качана | |
| Рис – 1/4 склянки попередньо відварити | |
| Фарш – 200-300 гр можна більше | |
| цибуля – 2 шт | |
| морква – 2 шт | |
| помідори або томатна паста – за смаком | |
| рослинне масло – 100 мл | |
| сіль,перець,приправи – за твкусу |
Я люблю голубці, але от чомусь не люблю морочитися з капустою і загорнути м’ясо у капустяне листя, будемо вважати це моєю примхою. Ось долму спокійно загортаю, а голубці немає. Тому я готую ліниві голубці. Готую їх за двома рецептами – ліниві голубці і дуже ліниві голубці, технологія приготування у них різна і кінцевий продукт виходить трохи різними , хоча ідея голубця загалом зберігається.Сьогодні я розповім як я готую “дуже ліниві голубці”. Як я готую ліниві голубці розповім як-небудь іншим разом. Готуються все досить швидко і просто, виходить смачно. Продукти входять до складу ті ж що і в звичайні голубці.
Покроковий рецепт


Рис ( у мене червоний, можна будь-який) попередньо відварити до підлозі готовності.

Капусту нашаткувати і викласти в жаровню , бажано з товстими стінками, поставити гаситися під кришкою.


В цей час моркву тремо на тертці,можна і нарізати соломкою. Цибулини чистимо, ріжемо не крупно.Моркву і цибульку викладаємо на окрему сковороду з рослинним маслом і підсмажуємо.


Помідори миємо й досить дрібно ріжемо,можна замість помідор взяти томатну пасту, викладаємо на сковороду до моркви і цибулі,готуємо підливу до наших дуже лінивих голубців.


Наша капуста під час гасіння осіла, висипаємо в неї рис, і дуже маленькими порціями, перемішуючи викладаємо фарш.Потім викладаємо нашу підливу з сковороди,додаємо водички,десь пів склянки,солимо,перчимо і додаємо улюблені спеції. Закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Ось і всі наші ліниві голубці готові.
