Класичний борщ з квасолею

Ситний борщ з квасолею стане улюбленою стравою вашої родини.

Інгредієнти

Буряк — 2 шт.
Картопля — 3 — 4 шт.
Рослинна олія — 4 ст. л.
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Морква — 2 шт.
Капуста білокачанна — 0,5 головки
Квасоля біла — 1 банку консервована
Лавровий лист — 2 шт.
Вода — 2,5 л
Бульйон — 1,5 л курінний
Курячі стегна — 1 шт.
Томатна паста — 5 ст. л.
Лимонний сік — 1 ч. л.
Болгарський перець — 1 шт.
Часник — 1 зубчик
Мелений чорний перець — 1/4 ч. л.
Зелень — 1 ст. л.

Як приготувати Класичний борщ з квасолею

Безсумнівно, буряковий суп вважається гордістю національної української кухні. Неможливо уявити собі українця, який вітає гостя чимось, крім борщу. У цього ситного страви десятки варіацій приготування. Класична версія борщу включає велику кількість овочів і максимальний аромат буряків. Хоча даний рецепт вимагає, щоб борщ подавали гарячим, він також смачний і в холодному вигляді.

Покроковий рецепт

Промийте добре м’ясо. Заповніть каструлю 1,5 л. води. Покладіть в неї птицю і варіть до готовності.

В окремій великій каструлі налийте воду, що залишилася і опустіть в неї дві очищені буряків. Накрийте кришкою і варіть близько години. Як тільки ви зможете плавно проткнути буряк ножем, видалите коренеплоди з води і відкладіть в сторону для остигання. Не виливайте Воду.

Наріжте картоплю і додайте його в цю ж воду. Кип’ятіть 15-20 хвилин.

Дрібно натріть моркву, подрібніть цибулю і перець. Додайте 4 столові ложки рослинної олії в сковороду і обсмажте овочі, поки вони не стануть м’якими (7-10 хвилин).

Покладіть в сковорідку томатну пасту і протушкувати з нею овочі.

Нашаткуйте капусту і додайте її в каструлю, коли картопля буде майже готовий.

Дивіться також:  Борщ вегетаріанський з часниковими грінками

Натріть на крупкою тертці варену буряк і киньте її назад в каструлю.

Відокремте кістки від м’яса і опустіть м’якоть у воду. Сюди ж вилийте курячий бульйон.

Додайте лимонний сік, лавровий лист і банку квасолі (з соком) у велику каструлю.

Обсмажену моркву, цибулю і перець киньте в борщ.

Проваріть ще 5-10 хвилин, поки не приготується капуста. Приправте за смаком сіллю і перцем. Подрібніть зелень і зубок часнику, а потім опустіть їх в каструлю перед вимиканням.

Подавайте наваристий борщ з ложкою сметани або майонезу.