Котлети з яловичого фаршу соковиті і повітряні

Саме основне — це вибір продуктів. Не шкодуйте часу один раз в тиждень присвятити закупівлі продуктів на тиждень. М’ясо, цибулю, часник, свіжа булочка, вода, сіль і чорний перчик.

Інгредієнти

Фарш яловичий — 500 гр. Я завжди вибираю для котлет яловичу шию
Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
Часник — 1-2 зубчики Можна взагалі не класти
Свіжа біла булочка — 50 гр. Якщо хліба багато, то котлети будуть пухкі і несмачні
Сіль — 0,5 г\л
Перець чорний мелений — 0,5 г\л
Рослинне масло — 1 ст\л

Як приготувати Котлети з яловичого фаршу соковиті і повітряні

Цей рецепт дуже простий, але є пара моментів, які зроблять це блюдо завжди бажаним на Вашому столі. Зараз часу завжди не вистачає, щоб довго стояти біля плити і винаходити нові вигадливі страви, а смачно нагодувати сім’ю хочеться. Тому котлети — це завжди смачно, готуються вони швидко, виглядають апетитно.

Покроковий рецепт



Підготуйте м’ясо: Яловичину (я віддаю перевагу шию — так колеты будуть соковитіше) промийте під холодною водою, обсушити паперовим рушником і перейдіть в м’ясорубці. Часник і половинку цибулини — порубаєте на дрібні шматочки. Сіль і перець за смаком. Я використовую морську сіль — її треба побільше так як морська сіль несолона, але якщо у вас кухонна сіль — будьте з нею обережніше.

Всі перераховані інгредієнти складіть в глибоку миску. Не беріть маленьку мисочку — це незручно. Білу пишну булочку розмочіть в холодній воді. Рукою потисніть її, щоб булочка розпалася на маленькі шматочки. А тепер мій перший секрет: не віджимайте булочку від води. Хліба має бути трохи менше, ніж води в мисочці.
Вилийте хліб з водою в миску з фаршем. Тепер починайте вимішувати.

Дивіться також:  Мясні биточки з картоплею

Вимішування м’ясного фаршу я виділяю в окремий крок так як це важливо. Відкрию мій другий секрет: Намагайтеся вбити в фарш побільше повітря. У цьому випадку котлети будуть не тільки соковиті, але й повітряні. Місіть як звичайне тісто.

Всі! Переходимо до самої смаженні. Візьміть в руку трохи готового фаршу і скачайте кульку, потім трохи прbплюсніть його долонею, щоб вийшла гладка котлетка. У моїй родині у всіх різні смаки щодо розміру. Чоловіки люблять великі котлети, я — середні, а малеча — маленькі.


Поставте на середній вогонь сковорідку. Налийте столову ложку рослинної олії. Я люблю оливкова олія, але воно гірке, тому можна взяти будь — соняшникова наприклад.


Викладіть сиру котлетку на розігріте масло. Дайте їм місця. Тобто не треба весь фарш відразу намагатися посмажити. Посмажте в два прийоми або на двох сковорідках.


Дайте котлеткам підрум’янитися з одного боку і перевертайте. Подивіться — у мене тефлонова сковорідка тому я використовую силіконову лопатку. Якщо чиркати залізної лопаткою з тефлоновому покриттю — то його легко подряпати і частинки тефлону можуть потрапити в їжу.

Нехай котлетки підрум’яняться з другої сторони. 1-2 хвилини на середньому вогні.

Все, тепер зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Тепер наші рум’яні котлетки обработаются парою під кришкою.

Через 10 хвилин — і готово! Є котлети краще відразу «з пилу, з жару». На гарнір я подала рис і свіжий огірок. Приємного апетиту!