Ситні тефтелі з гречки і печериць виходять дуже ситними і надзвичайно смачними, а вживати їх можна в піст або під час дієти.
Інгредієнти
високосортний борошно пшеничне — 200 г просеянная | |
крупа гречана — 230 г найкращої якості | |
мелений чорний перець — за смаком | |
масло рослинне — чотири столові ложки | |
печериці — 120 г | |
морська сіль кам’яна — за смаком | |
свіжі гілочки кінзи — чотири штуки | |
великий салатний цибуля — одна штука | |
густа паста томатна — п’ять ст. ложок або пюре з помідорів, подрібнену в блендері |
Ситні тефтелі з гречки і печериць виходять дуже ситними і надзвичайно смачними, а вживати їх можна в піст або під час дієти.
Покроковий рецепт
До повної готовності відварити добре промиту гречку, потім її злегка посолити і охолодити, порубати дрібно очищену цибулину, перекласти її в гаряче масло і обсмажувати при періодичному помішуванні приблизно три хвилини.
Що ж стосується печериць, то їх попередньо потрібно промити в прохолодній воді і розкласти на кухонному рушник, щоб вони підсохли, потім гриби нарізати пластинами або кубиками невеликого розміру і відправити на сковорідку.
При періодичному помішуванні готувати компоненти в сковорідці ще хвилини три, потім перекласти гриби з цибулею в миску з гречкою і збити до стану пюре блендером.
Гречану масу з грибами трохи посолити, потім приправити перцем, насипати половину порції борошна, добре перемішати суміш і сформувати з неї кульки невеликого розміру.
Обваляти ці кульки в паніровці з рештою борошна і обсмажувати декілька хвилин з усіх боків у гарячому маслі. Влити в сковорідку суміш, приготовану з томатної пасти, солі і невеликої кількості питної гарячої води, перемішати. Якщо вам не подобається паста, можна в блендері подрібнити помідори і замінити пасту.
Томити гречані тефтелі з грибами в томатному соусі вісім хвилин під кришкою, потім перекласти їх на блюдо, присипати рубаною кінзою і відразу подавати до столу.