Тефтелі дієтичні з овочами, приготовані на пару

Прекрасний дієтичний рецепт.

Інгредієнти

сушений орегано подрібнений — одна ч. ложка з гіркою
філе індички — 420 г
кунжутне білі насіння — одна ч. ложка з гіркою
салатний цибуля середнього розміру — одна штука
жирні вершки — одна ст. ложка
савойська капуста — один маленький вилок
крупа манна — п’ять ст. ложок
соковита морква велика — одна штука
куряче яйце велике сире — одна штука
рис довгозерний — дві ст. ложки

Як приготувати Тефтелі дієтичні з овочами, приготовані на пару

Для дієтичного меню відмінно підійдуть тефтелі, приготовані з м’яса індички з овочами. Для того, щоб це м’ясне блюдо вийшло менш калорійним, його рекомендується готувати на пару.

Покроковий рецепт

Промити спочатку рис, потім пересипати його в миску і залити крутим окропом, накрити щільно кришкою і відставити приблизно на п’ятнадцять хвилин, всі овочі промити, нашаткувати савойську капусту, порубати цибулю, морквину почистити, нарізати її шматками довільного розміру.

Перекласти всі нарізані овочі в одну миску і подрібнити блендером до стану пюре, додати манну крупу, інтенсивно ложкою перемішати і накрити кришкою.

У велику миску покласти фарш, приготований з м’яса індички, додати замочений рис, овочеву масу з манкою, куряче яйце, влити вершки, насипати спеції і обсмажені кунжутне насіння, вимісити всі інгредієнти добре.

Вологими руками сформувати з м’ясного фаршу з овочами невеликі кульки, перекласти їх на насадку пароварки, готувати тефтелі приблизно п’ятнадцять хвилин, потім подавати їх до столу зі сметанним соусом або кетчупом.

Дивіться також:  Тефтелі в духовці під сиром і помідором