Тефтелі з грибами в томатно-сметанному соусі, запечені в духовці

Тюфтельки з грибами виходять поживними і ніжними.

Інгредієнти

Гриби — 250 г (лисички)
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Часник — 1 зубчик
Фарш яловичий — 300 г
Сир — 50 г (тертого)
Кріп — 2 столові ложки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Рис — 3/4 склянки (відварений)
Помідори у власному соку 3 шт
Томатний сік — 1/2стакана
Цукор — 1 чайна ложка
Сметана — 3-4 столові ложки
Вода — 1/2 склянки
Борошно — 2 столові ложки

Як приготувати Тефтелі з грибами в томатно-сметанному соусі, запечені в духовці

Не дивлячись на велику кількість інгредієнтів, рецепт зовсім не складний, і смачний. При запіканні, м’ясні кульки бажано накрити фольгою, щоб не пересохли і залишалися соковитими. Мені ще подобаються м’ясні кульки з моцарелою, подивіться, може теж припадуть до смаку.

Покроковий рецепт

Гриби, часник і цибулю (попередньо порізавши на великі шматки) закинути в блендер, перемолоти до малих/середніх шматочків.

У глибоку миску покласти грибну перемелену суміш, додати фарш і рис, добре перемішати.

Додати тертий сир, рубаний кріп, сіль і чорний мелений перець. Знову перемішати. Змочивши руки холодною водою сформувати з фаршу тефтелі. Викласти їх в один шар у вогнетривку форму. Відкласти поки в сторону.

Дістати з банки томати, очистити від шкірки, нарізати дрібними шматочками, перекласти в миску. Додати залишився в банку томатний сік, цукор, сметану, добре перемішати.

У склянці з водою розчинити борошно (що не було грудочок).

Змішати томатно-сметанную суміш і борошно, розчинену у воді. Залити приготовленою сумішшю тефтелі.

Форму накрити фольгою і поставити запікатися в духовку при температурі 180 С на 1 годину.

Подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Свиняча відбивна, смажена на сковороді