Сарма по-угорськи (голубці)

Час приготування: 1 год 30 хв.

Сарма — це блюдо дуже популярне в країнах Сербії та Угорщини. Воно трохи схоже на голубці, але готують його з листя квашеної капусти. Фарширують капусту м’ясом.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
капуста солона або квашена — дванадцять листя капусти
яловичина — півкіло
копченої грудинки — шматок
рису — півсклянки
цибуля ріпчаста — 1 луковичка
яйце куряче — 1 штука
масло рослинне — 2 столові ложки
сіль — за смаком

Як приготувати Сарма по-угорськи (голубці)

Сарма — эжто блбюдо дуже популярне в країнах Сербії та Угорщини. Воно трохи схоже на голубці, але готують його з листя квашеної капусти і м’яса.

Покроковий рецепт

1

1. Капустяне листя замочують на три години в холодній воді, потім зливають воду. Рис замочують в окропі на двадцять хвилин.

2

2. Цибулю очищають, подрібнюють і обсмажують десять хвилин на розпеченому маслі.

3

3.Яловичину пропускають через м’ясорубку, додають до цибулі і готують двадцять хвилин. Потім м’ясний фарш змішують з рисом і сирим яйцем.

4

4. Два листа капусти поміщають на дно каструлі, інші викладають начинку, згортають конвертами і поміщають в каструлю. Вливають воду, щоб вона покрила заготовки повністю, готують на тихому вогні дві години.

5

5. Подають сарму в гарячому вигляді. Замість яловичини можна використовувати свинину або приготувати більш дієтичний варіант з курятиною.

Дивіться також:  Літній салат з помідорами і кукурудзою