Сирний суп з квасолею не тільки поживною, але ще дуже смачне блюдо!
Інгредієнти
Червона квасоля — 800 г | |
Ріпчаста цибуля — 1 головка | |
Часник — 3 зубчики | |
Рослинне масло — 2-3 ст. л. | |
Зелений перець чилі — 20 г | |
Курячий бульйон — 6 склянок | |
Молоко — 6 склянок | |
Вершкове масло — 2 столові ложки | |
сир Чеддер — 3 склянки тертого | |
Борошно — 4 столові ложки | |
Рідкий дим — 1 чайну ложку | |
Перець чилі (мелений) — 2 столові ложки | |
Каррі — 1 чайна ложка | |
Кмин — 1 чайна ложка | |
Кайенский перець — 1/2 ч. л. | |
Сіль — за смаком | |
Мелений чорний перець — за смаком |
У цьому рецепті ви можете використовувати суху квасолю, попередньо замочивши його на ніч, а потім вже зваривши. А можете її замінити на готову консервовану квасолю у власному соку.
Покроковий рецепт
Червону квасолю відкиньте на друшляк і гарненько промийте. Відваріть до м’якості, попередньо замочивши ніч. Почистити цибулю, дрібно порізати, обсмажити на 2-3 столових ложках олії до прозорості. Потім додати дрібно порізаний зелений перець чилі.
Квасоля перекласти в каструлю, залити її курячим бульйоном, додавши мелений червоний перець, кмин, порошок каррі, кайенский перець, рідкий дим, сіль і перець. Закип’ятити, потім зменшити вогонь до середнього і варити протягом години, періодично помішуючи.
Після однієї години, додати молоко і 2 столові ложки вершкового масла. Кип’ятити на повільному вогні ще 30 хвилин.
Сир потерти на великій мисці, додати борошно.
Суміш перемішати, закинути в киплячий суп. Варити, постійно помішуючи, поки юшка не загусне до потрібної консистенції.
Квасолевий суп подавати до столу. Приємного апетиту!