Сирно-яєчний салат з кальмаром і морською капустою

Цікаве оформлення, незвичайний вибір інгредієнтів, робить страву привабливим для гостей і близьких.

Інгредієнти

Кальмари в банку — 240 гр.
Яйця — 2 шт.
Морська капуста в банку — 220 гр.
Сир ковбасний копчений — 200 гр.
Часник — 1 зубчик можна без нього
Майонез оливковий — 200 гр.

Як приготувати Сирно-яєчний салат з кальмаром і морською капустою

Копчений вугор – відомий делікатес. Не кожному доведеться його спробувати. Цей салат на смак нагадує копчене м’ясо вугра, а готувати його досить просто.

Покроковий рецепт

На фото — все, що потрібно для приготування салату.
Яйця попередньо, зваримо круто, охладим, очистимо. Сир звільнимо від упаковки, почистимо часник, з банок з консервами — зіллємо рідина.

У яйця зріжемо опуклу верхівку, вона потрібна для прикраси. Решта яйця натремо на крупній тертці.


Сир так само натремо на крупній тертці, а часник — на дрібній. Можна не додавати часник, а замінити його чорним меленим перцем.


Кальмари наріжемо довільно, намагаючись, щоб вийшли дрібна «локшина». Морську капусту ділимо на дві рівні частини, одну частину відкладемо для оформлення.

Всі нарізані і натерті продукти з’єднаємо в салатниці, посолити, заправити майонезом. Добре перемішаємо.


Тепер займемося оформленням. Беремо овальний або прямокутний блюдо. З салатної маси формуємо вугра: потовщену голову і закруглений хвіст. З цього обсягу салату, виходить два міні-вугра, але можна зробити одного великого.
Далі обкладаємо нашу заготовку морською капустою. Очі і ніздрі робимо з білка яєць, зіниці дві гвоздички.
Поставимо охолодитися мінімум на 10 хвилин, і можна подавати до столу.

Дивіться також:  Салат з брокколі з беконом і сиром