Скумбрія з імбиром на овочевій подушці, у фользі

Рецепт простий в приготуванні, займає небагато часу. Доступний навіть тим, хто рідко готує рибу. Всі продукти практично завжди є в холодильнику кожного будинку.

Інгредієнти

Скумбрія (заморожена) — 1 шт. Середнього розміру.
Катрофель — 6 шт. Середнього розміру.
Морква — 1 шт. Середнього розміру.
Цибуля ріпчаста — 1 шт. Невеликий.
Петрушка — 2 невеликі гілочки Можна морожену або сушену.
Імбир мелений — 0,5 чайної ложки без гірки (або за смаком)
Білий перець мелений — 1/4 чайної ложки або по смаку.
Сіль — 0,5 чайної ложки

Як приготувати Скумбрія з імбиром на овочевій подушці, у фользі

Запечена скумбрія – легкий рецепт. Морожена скумбрія майже завжди є у продажу. Ця рибка має багато корисних поживних речовин. Любителі рибки оцінять. Блюдо виходить відразу з гарніром, що економить час господині. Підійде і для подачі на святковий стіл.

Покроковий рецепт

Підготувати продукти. Скумбрію розморозити, помити.

Очистити моркву, цибулю і картоплю. Рибу випатрати, відрізати голову і плавники. Хвіст можна залишити або відрізати, за бажанням.

Нарізати кружечками картопля 0,5 см завтовшки,морква приблизно в 2 рази тонше. Цибулю нарізати півкільцями.

Скумбрію посолити, поперчити і посипати імбиром. Обов’язково всі спеції і сіль додати всередину черевця. Присипати нарізаною петрушкою. Всередину рибки петрушку теж покласти.


Сформувати овочеву подушку.
На змащену олією фольгу, викласти шарами картоплю, моркву, цибулю. Всі шари посолити і злегка поперчити. Зверху викласти підготовлену тушку риби.

Загорнути все у фольгу так, щоб не витікав сік при запіканні, покласти на лист і відправити в духовку на 30 хвилин при температурі 185-190 градусів.

За 5 хвилин до закінчення часу фольгу при бажанні можна розгорнути для отримання трохи більше золотистого кольору рибки.

Дивіться також:  Конкильони з рибою і шпинатом

Акуратно перенести готову страву на красиву тарілку і модно подавати на стіл.
Порційно на шматочки порізати вже при подачі.