Суп-пюре з сочевицею і томатами

Основним інгредієнтом є чечевиця і томати. Спеції можна міняти, хто які любить. У мене орегано і карі.

Інгредієнти

сочевиця червона — 150 гр.
помідор — 2 шт.
картопля — 3 шт. дрібні
морква — 1 шт.
цибуля — 1 шт. дрібний
кріп — маленький пучок
сіль — щіпка
спеції — орегано і карі
масло рослинне — 1 ст. л

Як приготувати Суп-пюре з сочевицею і томатами

Сочевиця, сама по собі, дуже корисна. Дуже багато різновидів супів з нею. Сьогодні, ми зваримо суп-пюре з томатами. Для цього супу обов’язково знадобиться блендер.

Покроковий рецепт


Наші інгредієнти.

Готуємо наші продукти. Цибулю і кріп, нарізаємо дрібно. А моркву тремо на дрібній тертці.

Помідори миємо. І, щоб не різати, я подрібнюю в блендері, так швидше.

Овочі підготували. Переходимо до сочевиці, добре промиваємо. Картоплю ріжемо дрібними кубиками, так вона звариться швидше. Сочевицю варимо 1:2. Картоплю варимо разом з сочевицею. За часом варимо 20 хвилин.

На сковороду виливаємо рослинну олію, розігріваємо. І одночасно кладемо нарізані цибулю, кріп і натерту моркву. Тушкуємо 10 хвилин на середньому вогні під кришкою.

Потім додаємо подрібнені томати. Солимо, додаємо спеції за смаком, і тушкуємо ще хвилин 10.

Сочевиця з картоплею зварилися. Овочі протушились. Все це змішуємо в одній каструлі. Повинно вийде трохи рідка субстанція. Чекаємо, поки, трохи охолоне, щоб не було окропом. І заглибним блендером перетворюємо це все в суп-пюре.

Ось такий смачний і красивий супчик у нас вийшов. Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Суп-локшина на курячому бульйоні