Суп з сушених грибів з картофлем

Страва готується швидко, відмінний варіант урізноманітнити асортимент супів для обіду. При подачі додати сметану.

Інгредієнти

Сушені білі гриби — 300 грам
Картопля — 3 середні
Цибуля — 1 шт
Морква — 1 шт
Перлова крупа — 50 гр
Сіль, перець — за смаком

Як приготувати Суп з сушених грибів з картофлем

Сезон заготівлі грибів давно закінчився. Настав час приготувати ароматний суп з сушених білих грибів. Основний інгредієнт супу – лісові гриби. Інші інгредієнти підібрані для того, щоб їх доповнити, не перебиваючи. При правильній сушці вони зовсім не втрачають свій аромат.

Покроковий рецепт

Замочити гриби і перлову крупу в гарячій воді на 30 хвилин. Потім гриби промити в чистій воді. Якщо необхідно порізати. З перловою крупою вчинити так само.

У каструлю покласти крупу і гриби, залити водою, поставити на вогонь, варити 30 хвилин. Порізати моркву або взяти заморожену, порізати цибулю, картоплю.

Моркву з цибулею обсмажити до золотистого кольору на сковороді на олії.

Через пів години скласти всі інгредієнти в каструлю (зажарку, картопля і прянощі), варити до готовності.

При подачі додати в грибний суп сметану.

Дивіться також:  Лохикейтто – рибний суп з лосося з вершками