Суп з квасолею

Як на мене це дуже простий рецепт не вимагає запам’ятовувати точну кількість інгредієнтів.

Інгредієнти

Червона квасоля — 1,5-2
Картопля — 5-6
Морква — 1
Ріпчаста цибуля — 1
Борошно — 1ч.л.
Зелень — за смаком
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Лавровий лист — 1

Як приготувати Суп з квасолею

Цей суп готує моя бабуся скільки я себе пам’ятаю, не маючи жодного рецепту, але спостерігаючи за нею основний рецепт для себе я склала. Хочу вам запропонувати пісний варіант цієї страви.

Покроковий рецепт

Для початку відварюємо квасолю до готовності (не забудьте, що квасоля потрібно відварити окремо).
Зараз у мене тільки така квасоля, тому варю з неї, але якщо у вас інша то думаю, що її теж можна використовувати.

Далі чистимо, миємо й нарізаємо картоплю так, як подобається саме вам (для супу великого значення воно не має). За бажанням ви можете додати трохи сирої нарізаної моркви до картоплі. Заливаємо картоплю водою і ставимо варити.

Моркву миємо, чистимо, натираємо на крупній тертці і обсмажуємо на рослинному маслі і в кінці додаємо борошна 1 чайну ложку.
Добре все перемішуємо і висипаємо в підлозі готової картоплю.

Потім додаємо вже варену квасолю. За кілька хвилин до готовності додамо нарізаний лук, зелень, сіль і перець.

Довести все до готовності, накриваємо кришкою і чекаємо поки охолоне.

Швидко, легко, смачно.
Приємного апетиту.

Хочу додати, що ви можете самі визначати скільки всього додавати, наскільки густим зробити блюдо. Зелень і спеції це взагалі особиста справа кожного. А також пам’ятаємо що додавши реберця, курячого м’яса, яловичини або свинини ви отримаєте зовсім інший смак. Тому страва можемо варити як і в звичайний день так і в пісний.

Дивіться також:  Іспанський суп Косидо