Чорноплідну горобину перебираємо, відриваємо від гілочок, відрізаємо хвостики, добре промиваємо і даємо стекти воді. За тим про сушити на паперовому рушнику, зайва рідина нам не потрібна.
Перекручуємо аронію через м’ясорубку або можна прокрутити в блендері.
Готуємо часник і червоний гіркий перець: часник чистимо, перець розрізаємо на половинки.
Перемелюємо їх теж через м’ясорубку або блендер.
Тепер додаємо сіль і цукор (якщо вам подобається більш солодкі соуси, то можна додати цукру більше, приблизно пів склянки). Додаємо спеції: корицю, хмелі-сунелі, червоний гострий мелений перець, коріандр. Набір спецій можна коригувати під свій смак, можна додати сушену зелень (відмінно підходить базилік, кріп і петрушка), мелену гвоздику.
Додаємо оцет і ретельно перемішуємо.
В стерилізовані банки викладаємо аджику і закриваємо стерилізованими кришками. З даної кількості інгредієнтів виходить 2,5 пів літрові банки. Зберігати в темному, прохолодному місці, можна в холодильнику.