Аджика з чорноплідної горобини на зиму

Аджика з чорноплідної горобини на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чорноплідну горобину перебираємо, відриваємо від гілочок, відрізаємо хвостики, добре промиваємо і даємо стекти воді. За тим про сушити на паперовому рушнику, зайва рідина нам не потрібна.

Перекручуємо аронію через м’ясорубку або можна прокрутити в блендері.

Готуємо часник і червоний гіркий перець: часник чистимо, перець розрізаємо на половинки.

Перемелюємо їх теж через м’ясорубку або блендер.

Тепер додаємо сіль і цукор (якщо вам подобається більш солодкі соуси, то можна додати цукру більше, приблизно пів склянки). Додаємо спеції: корицю, хмелі-сунелі, червоний гострий мелений перець, коріандр. Набір спецій можна коригувати під свій смак, можна додати сушену зелень (відмінно підходить базилік, кріп і петрушка), мелену гвоздику.

Додаємо оцет і ретельно перемішуємо.

В стерилізовані банки викладаємо аджику і закриваємо стерилізованими кришками. З даної кількості інгредієнтів виходить 2,5 пів літрові банки. Зберігати в темному, прохолодному місці, можна в холодильнику.