Апельсинова настоянка (лікер)

Апельсинова настоянка (лікер) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апельсинова настоянка, приготована в домашніх умовах. Готується довго (близько 3-х тижнів), але в кус перевершить всі ваші очікування. та й вона зберігається досить довго.

Інгредієнти

цедра апельсина свіжа – 1/4 чашки
апельсини – 3 шт.
гірка апельсинова цедра (висушена, кірки) – 1 столова ложка
бренді – 1 стакан
горілка – 1 стакан
гвоздика – 4 цілих
цукор – 2 чашки
вода – 1 1/2 склянки

Як приготувати Апельсинова настоянка (лікер)

Неможливо мати добре укомплектований бар без апельсинового лікеру, також відомого як Кюрасао або Тріпл Сек . Було б швидше перерахувати коктейлі, які не містять апельсиновий лікер, ніж перерахувати ті, які містять. Домашній апельсиновий лікер – це як раз те, що потрібно!

Примітки: Сушену цедру гіркого апельсина можна придбати в спец. магазинах або у фахівців по травах. Якщо вам подобається грати в божевільного вченого, спробуйте нові комбінації трав або спецій, такі як додавання кориці або ванілі.

Ваш домашній апельсиновий лікер не потрібно зберігати в холодильнику! Він може зберігатися близько року, але краще за все його використовувати протягом декількох місяців.

Покроковий рецепт

1. Змішайте цедру, сушені апельсинові кірки, бренді і горілку в невеликій герметичній упаковці. Закрийте і струсіть. Дайте настоятися 20 днів при кімнатній температурі.

2. На 21-й день додайте гвоздику, потім закрийте і збийте. Нехай настоїться ще один день.

3. Доведіть цукор, змішаний з водою до кипіння в маленькій каструлі на сильному вогні, помішуючи, щоб цукор розчинився. Остудіть цей простий сироп.

4. Процідіть вміст банки через сітчастий фільтр, а потім через кавовий фільтр. Видаліть тверді речовини.

5. Змішайте проціджену суміш з простим сиропом в банці або пляшці. Струсніть і залиште в спокої мінімум на один день. На наступний день або пізніше апельсинову настоянку можна вживати.

6. Зберігати апельсиновий сироп у закритому контейнері при кімнатній температурі до одного року (але краще всього протягом трьох місяців, смак у нього більш “яскравий”).