Сироп з квітів липи

Сироп з квітів липи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запасаємося вітамінами… Готуємо сироп з квітів липи. Саме час!

Інгредієнти

суцвіття липи – дві дуже великі жменьки чим більше кольорів, тим більше необхідного аромату і користі
цукор – 1 кг можна замінити на мед
відфільтрованої води – 1 літр пам’ятайте, м’яка очищена вода завжди дозволяє отримати більше користі
сік лимона – одного великого або 20 г L-аскорбінової кислоти або вітаміну С у вигляді порошку

Як приготувати Сироп з квітів липи

Суцвіття липи знімає спазми і болі, стимулює виділення шлункового соку, збільшує виділення сечі і поту, робить організм несприйнятливим до хвороб, прискорює одужання; надає захисне, заспокійливу, протизапальну, жовчогінну, жарознижувальну, антисептичну, відхаркувальну та протизапальну дію; регулює випорожнення, виводить з організму шкідливі метаболіти і речовини іноземного походження.

Найбільш поширеним є просто чай з квітами (або, швидше, суцвіттями) липи. Аналогічну дію має сироп з липи, дуже улюблений дітьми. Ви можете додати липовий напій чай з лимонно. Також можете розбавити його теплою водою і просто так пити, щоб втамувати спрагу, їли у вас температура. Липовий сироп не зашкодить здоровим людям, лише зміцнить імунітет! З нього можна приготувати лимонад і/або додавати в інші напої, використовуючи чарівний аромат липи…

Покроковий рецепт

Приготуйте сироп з водою, цукром і лимонним соком (або вітаміном С). Я використовую вітамін.

У киплячий липовий сироп закиньте квіти липи (разом зі стручками, квіточками і гілочками). Попередньо ви, звичайно, повинні помити липу!

Розмішайте так, щоб квіти були повністю покриті сиропом. Зніміть з вогню. Залиште на два дні. Перемішуйте суцвіття липи, принаймні, один раз в день.

Потім липовий напій добре прогрійте, але не так сильно, щоб він не кипів! Просто розігріти. Тоді квіти липи дають сиропу більше аромату і користі.

Процідіть липовий сироп через сито або через тканина з щільним переплетенням (марлю).

Потім ще раз процідіть липовий сироп. Тепер, розлийте в оброблені чисті банки / пляшки і відразу закрийте пропареними чистими кришками. З вищезгаданих пропорцій виходить 5 пляшечок, ємністю близько 250 мл.

Із залишків (після сиропу) липових суцвіть, я роблю настоянку, але це зовсім інша історія …