Приготуйте сироп з водою, цукром і лимонним соком (або вітаміном С). Я використовую вітамін.
У киплячий липовий сироп закиньте квіти липи (разом зі стручками, квіточками і гілочками). Попередньо ви, звичайно, повинні помити липу!
Розмішайте так, щоб квіти були повністю покриті сиропом. Зніміть з вогню. Залиште на два дні. Перемішуйте суцвіття липи, принаймні, один раз в день.
Потім липовий напій добре прогрійте, але не так сильно, щоб він не кипів! Просто розігріти. Тоді квіти липи дають сиропу більше аромату і користі.
Процідіть липовий сироп через сито або через тканина з щільним переплетенням (марлю).
Потім ще раз процідіть липовий сироп. Тепер, розлийте в оброблені чисті банки / пляшки і відразу закрийте пропареними чистими кришками. З вищезгаданих пропорцій виходить 5 пляшечок, ємністю близько 250 мл.
Із залишків (після сиропу) липових суцвіть, я роблю настоянку, але це зовсім інша історія …