1. Змішайте цедру, сушені апельсинові кірки, бренді і горілку в невеликій герметичній упаковці. Закрийте і струсіть. Дайте настоятися 20 днів при кімнатній температурі.
2. На 21-й день додайте гвоздику, потім закрийте і збийте. Нехай настоїться ще один день.
3. Доведіть цукор, змішаний з водою до кипіння в маленькій каструлі на сильному вогні, помішуючи, щоб цукор розчинився. Остудіть цей простий сироп.
4. Процідіть вміст банки через сітчастий фільтр, а потім через кавовий фільтр. Видаліть тверді речовини.
5. Змішайте проціджену суміш з простим сиропом в банці або пляшці. Струсніть і залиште в спокої мінімум на один день. На наступний день або пізніше апельсинову настоянку можна вживати.
6. Зберігати апельсиновий сироп у закритому контейнері при кімнатній температурі до одного року (але краще всього протягом трьох місяців, смак у нього більш “яскравий”).