Якщо немає під рукою комбайна, міксера або іншого кухонного агрегату, такі прості в приготуванні кекси прикрасять чаювання в будь-якій сім’ї.
Покроковий рецепт
З апельсина зняти цедру, натерти його на дрібній тертці. Розрізати навпіл і вичавити сік з обох половинок.
Попередньо розтоплене при кімнатній температурі вершкове масло розтерти з цукром.
Додати яйця і збити віночком. Або просто вилкою.
Додати цедру, сік апельсина, ванільний цукор і перемішати. Поступово всипати борошно, одночасно перемішуючи і додавши в неї розпушувач.
Слідкуйте за густотою тесту по мірі додавання борошна. Воно повинно вийти як густа сметана.
Розкладаємо тісто по формах. Можна зробити один великий кекс. Ставимо в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин.
По мірі зарумянивая перевіряємо зубочисткою на готовність, виймаємо й даємо трохи постояти у формі.
Потім їмо, вдихаючи ванільно-апельсиновий аромат!