Кекс на сметані Пяний ананас

Кекс на сметані Пяний ананас – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний, соковитий кекс для дорослого чаювання сподобається всім)

Інгредієнти

Яйця курячі – 3 шт.
Вершкове масло – 150 г
Цукор – 5 ст. л.
Борошно – 150 г
Сіль – 1/4 ч. л.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Ананаси консервовані – 150 г
Ананасовий Сироп – 100 мл
Коньяк – 3 ст. л.
Сметана – 100 г
Згущене молоко – 50 г

Як приготувати Кекс на сметані “П’яний ананас”

Рецепт я придумала сама на основі класичного англійського фунтового кексу, з додаванням ананасів, що залишилися після свят, плюс ананасову-коньячна просочення.

Покроковий рецепт

Яйця розбити в миску.

Додати цукор, сіль, розм’якшене вершкове масло, збити до однорідності.

Додавати просіяне борошно, змішану з розпушувачем.

Вмішати В тісто ананаси, порізані шматочками 1 см, можна злегка присипати їх борошном, щоб вони не опускалися на дно форми.


Неразъемную форму ( у мене прямокутна) змастити рослинним маслом і присипати панірувальними сухарями. Викласти тісто і розрівняти.

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180° С духовці 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Змішати в склянці сироп і коньяк. Верхівку готового кексу наколоти виделкою, залити його просоченням і прибрати в духовку ще на 5 хвилин.

Змішати сметану зі згущеним молоком, залити кекс зверху, прибрати в вимкнену остигаючу духовку до повного охолодження, тоді він легко ріжеться і виймається з форми, не ламаючись. Приємного апетиту!