Рецепт я придумала сама на основі класичного англійського фунтового кексу, з додаванням ананасів, що залишилися після свят, плюс ананасову-коньячна просочення.
Покроковий рецепт
Яйця розбити в миску.
Додати цукор, сіль, розм’якшене вершкове масло, збити до однорідності.
Додавати просіяне борошно, змішану з розпушувачем.
Вмішати В тісто ананаси, порізані шматочками 1 см, можна злегка присипати їх борошном, щоб вони не опускалися на дно форми.
Неразъемную форму ( у мене прямокутна) змастити рослинним маслом і присипати панірувальними сухарями. Викласти тісто і розрівняти.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180° С духовці 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Змішати в склянці сироп і коньяк. Верхівку готового кексу наколоти виделкою, залити його просоченням і прибрати в духовку ще на 5 хвилин.
Змішати сметану зі згущеним молоком, залити кекс зверху, прибрати в вимкнену остигаючу духовку до повного охолодження, тоді він легко ріжеться і виймається з форми, не ламаючись. Приємного апетиту!