Арахісове масло з медом і корицею – чудова намазки для будь-яких десертів або просто на хрусткий хліб!
Інгредієнти
Арахіс – 150 гр. | |
Вода – 20 мл | |
Кориця – 1 ч. л. | |
Мед – 1 ст. л. |
Я дуже люблю арахіс. У випічці він дає просто неймовірний смак і аромат. І, відповідно, я люблю арахісову пасту. Але коштує вона не дуже дешево, хоча сам арахіс досить дешевий горіх. А ось недавно мені він дістався абсолютно безкоштовно. Знайомі дали, вони його вирощують на дачі. І я вирішила спробувати зробити арахісову пасту самостійно. Знала, що для цього потрібен дуже потужний блендер. Але хоч мій комбайн – мій найкращий друг і помічник, але все-таки була не впевнена чи впорається він з таким навантаженням. Перемолоти все виявилося дійсно не просто. Але додавши трохи води все вийшло. Консистенція вийшла відмінна, а додавання води зовсім не позначилося на смак.
Покроковий рецепт
1. У мене арахіс був нечищений, тому я довелося чистити від лушпиння. Щоб це було легко зробити запекти арахіс в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Лушпиння легко відокремилася.
2. Потім вже очищений арахіс я знову поставила в духовку, щоб він трохи підрум’яниться. Тоді його смак став більш вираженим.
3. Скласти арахіс в чашу блендера. На режимі Пульс перемолоти в крихту. Коли блендер вже не справляється з перемелюванням, почати додавати воду. Не лийте відразу всю її може знадобиться менше або більше. Дивіться по консистенції.
4. Додати мед і корицю і ще раз перемішати.
5. Я люблю їсти арахісову пасту з хрусткими тостами.