Смачні і ніжні ажурні млинці тануть у роті. Їх можна використовувати з різною начинкою.
Інгредієнти
Цукор – 100 гр. | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Молоко – 0,5 літра | |
Сода – 1 ч. л. | |
Борошно – 250 – 300 гр. | |
Рослинне масло – 2 – 3 ст. л. |
Млинці є улюбленими ласощами, як дітей, так і дорослих. Особливо популярно приготування їх в масляний тиждень. Однак даний рецепт приготування виручить в будь-який день і в будь-якій ситуації. Наприклад: прихід нежданих гостей, або на сніданок перед школою. Часу на приготування йде близько 20 хвилин, при цьому самих млинців виходить багато.
Покроковий рецепт
В окремому посуді віночком змішуємо цукор з яйцем, до повного його розчинення, але не збиваємо. Можна скористатися міксером.
В отриману суміш додаємо тепле молоко. Його обов’язково необхідно підігріти, щоб воно було трохи тепліше кімнатної температури. Все розмішуємо.
Після цього соду гасимо 9% оцтом і додаємо в тісто. Все потрібно перемішати.
Вводимо просіяне борошно, без грудочок. На цьому етапі необхідно все розмішуємо міксером або віночком. Якщо ви використовували тепле молоко, то утворюватися грудочки не будуть.
Останнім вводимо соняшникову олію і знову перемішуємо. Тісто по консистенції має бути схожим на негустий сметани.
Випікаємо ажурні млинці
Все основне виконано, пора ставити на плиту сковорідку. Ставимо на середній вогонь і розігріваємо приблизно 2 – 3 хвилини. Потім на її поверхню наливаємо тісто. Його необхідно наливати тонким шаром і розподіляти по всій поверхні рівномірно. Коли краї млинця трохи подзолотятся, його потрібно перевернути на іншу сторону. Йде на приготування 1 млинця приблизно 1,5 – 2 хвилини. Тому залишати їх без нагляду не можна!
Кожен готовий млинець можна змащувати вершковим маслом. Тоді він буде більш і ніжним, і танути в роті. Однак можна обійтися і без нього.
Подавати млинці можна з будь-яким фруктовим варенням, медом, згущеним молоком, а також зробити фруктову або м’ясну начинку на свій смак. Хоча і без нічого вони швидко розійдуться.
Приємного вам апетиту!