Азіатський коктейль фруктовий салат з креветками

Азіатський коктейль фруктовий салат з креветками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний салат з незрівнянним смаком і ароматом. Щоб салат вийшов незвичайним, з’єднайте в ньому свіжі фрукти і мариновані креветки.

Інгредієнти

ананас – 1/2 ананаса
манго – 1 шт.
полуниця – 8 шт. для прикраси і для нарізання
пітаї – 1 шт.
Для маринування креветок:
перець чилі – за смаком (порошок)
рибний соус – 100 мл
креветки готові – 300
Для заправки:
базилік, м’ята – по 4-6 листочків
червоний цибулю, дрібно нарізаний • – 1/2 головки
сік лайма – 2 столові ложки
соєвий соус – 1 чайна ложка
яблучний оцет – 1 чайна ложка
фісташки смажені, нарізаних – 2 ст. ложки

Як приготувати Азіатський коктейль фруктовий салат з креветками

Насолоджуйтеся цим швидким і легким рецептом закуски-салату «Смак В’єтнаму».

Покроковий рецепт

1. Змішайте варений готові креветки, рибний соус і перець чилі в невеликій мисці. Відкладіть на 30 хвилин.

2. Приготуйте ананас. Для цього зріжте у нього верхушечку і низ, щоб вийшов циліндр без дна. Потім зручно зняти шкірку зі стінок. Серединку ананаса наріжте на кубики, перекладіть в миску.

3. Манго, пітайю і полуницю (вимиті і очищені) наріжте кубиками (кілька полуничок відкладіть для прикраси). Складіть в миску до ананасу.

4. Цибулю почистіть і дуже дрібно поріжте, зелень порубаєте.

5. У великій мисці змішайте разом сік лайма, соєвий соус, яблучний оцет, м’яту, базилік, цибуля. Заправте салат приготованою сумішшю і перемішайте.

6. Перекладіть салат в красиві креманки, додайте креветки і присипте зверху смаженими фісташками. Прикрасьте салат порізаної полуничкою. Приємного апетиту!