Відмінний салат з незрівнянним смаком і ароматом. Щоб салат вийшов незвичайним, з’єднайте в ньому свіжі фрукти і мариновані креветки.
Інгредієнти
ананас – 1/2 ананаса | |
манго – 1 шт. | |
полуниця – 8 шт. для прикраси і для нарізання | |
пітаї – 1 шт. | |
Для маринування креветок: | |
перець чилі – за смаком (порошок) | |
рибний соус – 100 мл | |
креветки готові – 300 | |
Для заправки: | |
базилік, м’ята – по 4-6 листочків | |
червоний цибулю, дрібно нарізаний • – 1/2 головки | |
сік лайма – 2 столові ложки | |
соєвий соус – 1 чайна ложка | |
яблучний оцет – 1 чайна ложка | |
фісташки смажені, нарізаних – 2 ст. ложки |
Насолоджуйтеся цим швидким і легким рецептом закуски-салату «Смак В’єтнаму».
Покроковий рецепт
1. Змішайте варений готові креветки, рибний соус і перець чилі в невеликій мисці. Відкладіть на 30 хвилин.
2. Приготуйте ананас. Для цього зріжте у нього верхушечку і низ, щоб вийшов циліндр без дна. Потім зручно зняти шкірку зі стінок. Серединку ананаса наріжте на кубики, перекладіть в миску.
3. Манго, пітайю і полуницю (вимиті і очищені) наріжте кубиками (кілька полуничок відкладіть для прикраси). Складіть в миску до ананасу.
4. Цибулю почистіть і дуже дрібно поріжте, зелень порубаєте.
5. У великій мисці змішайте разом сік лайма, соєвий соус, яблучний оцет, м’яту, базилік, цибуля. Заправте салат приготованою сумішшю і перемішайте.
6. Перекладіть салат в красиві креманки, додайте креветки і присипте зверху смаженими фісташками. Прикрасьте салат порізаної полуничкою. Приємного апетиту!